Atlétika
Krizsán Xénia

Megint nagyot dobtak a karatésok

Publikálva: 2015.04.20 Frissítve: 2015.04.20 Karate

Megnyerte a magyar bajnokság összesített pontversenyét az MTK. A verseny sztárjai Sterck Laura és Hárspataki Gábor voltak. A két fiatal nemcsak az U21-es, hanem a felnőtt korosztályban is győzni tudott.

Hatvan klub 600 versenyzőjének részvételével rendezték a hétvégén az idei, 15. WKF magyar bajnokságot. A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos mogyoródi versenye az egyik fő eseménye az MKSZ által meghirdetett „Karate Éve 2015” programsorozatnak. A nyítónapon az alsó korosztályok versenyeztek, és 11 első hellyel zártak.

A bajnokság első napjának MTK-s mérlege.

A második nap is MTK fölény jegyében telt, hiszen a Brüll Alfréd AKadémia két növendéke, Sterck Laura és Hársapataki Gábor is duplázott. Az U21-es elsőség mellé a felnőtt bajnoki címet is megszerezték.

S. Kovács Ádámot, az MTK karateszakosztályának elnökét nem lepte meg karatékáinak kiemelkedő szereplése: – Erre számítottam. Mi a nemzetközi mezőnyre készítjük fel sportolóinkat, így a magyar bajnokság tulajdonképpen az egyik lépcsőfok a világversenyek felé vezető úton. Ráadásul ezen a bajnokságon fontos pontokat lehetett szerezni a kvalifikációhoz. Ebben az évben a 21 éven aluliaknak lesz világbajnoksága, és aki itt jól szerepelt, az közelebb kerülhetett a repülőjegyhez. Szó szerint, hiszen novemberben Jakartában, Indonéziában lesz a vb, így csak azok utazhatnak, akik esélyesek az éremszerzésre. Külön köszönet a szakosztály edzőinek Fischer Mihálynak, Miklós Nikolettnek, Büchler Zsoltnak es Horváth Péternek a kiváló munkájukért!

Részletes eredménylista:



 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!