Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Meghozta gyümölcsét a közös munka

Publikálva: 2016.12.08 Frissítve: 2016.12.08 Kézilabda

Szoros meccsen tudott nyerni Balatonbogláron az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Magyarország U19 – MTK Budapest 30-32 (13-17)
Vezette: Haraszti, Nachtmann

Junior válogatott: Dányi, Suba – Faluvégi 2, Fodor 2, Giricz, Hornyák 3, Hudák 2, Klujber 8, Kuti, Lakatos 2, Márton 7, Nagy L. 4, Pankotai, Román, Sallai
Szövetségi edző: Hajdu János

MTK Budapest: Hlogyik, Putz – Blaubacher, Dakos 3, Gorilszka 8, Háfra, Hosszu 2, Juhász E., Kovács G., Nyikolajenko 7, Slakta, Stranigg 1, Szádvári 5, Sztankovics, Termány 5, Tóth E. 1.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

A K&H női kézilabda liga idei kiírásának értelmében minden NB I-es csapatnak össze kell mérnie az erejét a junior válogatottal. Az MTK Budapest még kedden látogatott Balatonboglárra, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában megmérkőzzön Hajdu János együttesével. 

A kék-fehérek végül nyerni tudtak Somogyban, de egyáltalán nem volt könnyű dolguk.

Remekül kezdtük a mérkőzést, keményen, fegyelmezetten védekeztünk, és eleinte elég könnyű gólokat szereztünk – emlékezett vissza Golovin Vlagyimir, a fővárosiak vezetőedzője. – Örültem, hogy végig szoros volt a mérkőzés, és a lányok a hajrában is higgadtak tudtak maradni. A bajnokságban is sok kiegyenlített meccs vár ránk, fontos, hogy megtanuljuk kezelni az ilyen helyzeteket. 

Golovin Vlagyimir lányai december eleje óta a Ferencváros játékosaival együtt készülnek a Siófok elleni folytatásra. 

Egyrészt a zöld-fehéreknek mindössze hat felnőtt játékosa maradt, mindenki más sérült vagy az Európa-bajnokságon szerepel – indokolta az összevonást Vova. – Másrészt azt gondoltuk, jó hatással lehet a mi lányainkra is, ha más, új módszerekkel, technikákkal és tempóval is megismerkednek. Ráadásul a Ferencváros norvég erőnléti edzője, Tord Ellingsen is segíti a munkánkat, ami ugyancsak a javunkra válhat. 

Az MTK Budapest legközelebb december 16-án, pénteken, a Mosonmagyaróvári KC SE otthonában lép pályára, felkészülési mérkőzésen. 

Fotók: Cseh Péter/ MKSZ

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!