Tenisz
Piros Zsombor

Megfogyva bár, de törve nem

Publikálva: 2017.08.15 Frissítve: 2017.08.15 Labdarúgás női

Szabados György szerint nem mi vagyunk a selejtezők esélyesei, de ki kell élvezni a lehetőséget.

Augusztus 22. és 28. között az Új Hidegkuti Nándor Stadionban  és a III. ker. TVE pályán rendezik a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező minikörének küzdelmeit. Az MTK Hungária FC-nek igen nehéz dolga lesz: a kék-fehérek a kazah BIIK Kazjgurttal, a portugál Sportinggal, illetve a koszovói WFC Hajvaliával találkozik.

– Már az edzőtábor során igyekeztünk kielemezni leendő riválisaink játékát, a Hajvaliát leszámítva minden ellenfelünkről sikerül felvételeket szereznünk. A kazah Kazjgurt tűnik a legerősebb ellenfélnek, nagyon komoly játékerőt képviselnek, rengeteg légiósuk van. A Sporting is egyeduralkodó hazájában, szintén komoly háttérrel rendelkeznek – vélekedett Szabados György, vezetőedző. – A realitás talán a második, harmadik hely, de igyekszünk majd minden meccsből a lehető legtöbbet kihozni. Hogy ez végül mire lehet majd elég, egy hét múlva kiderül.

Tovább nehezíti Szabados György dolgát, hogy rengeteg sérülés sújtja a kék-fehéreket.

Épp a tavalyi, talán legerősebb csapatrészünkből, a középpályáról dőltek ki meghatározó játékosok a felkészülés során. Gondolok itt Farádi-Szabó Edinára, akinek aláfordult a bokája még az első héten, vagy mondjuk Palkovics Nórira, akinek krónikus probléma kíséri végig szinte az egész eddigi pályafutását, és az orvosok nem tudnak rájönni az okára. Csányi Dia combhúzódást szenvedett, de már jobban van, Hummel-Smuczer Angéla pedig hosszú sérülés után tért vissza. Vasas Lea bevethető a középpályán, ő az utánpótlásból érkezett, illetve Papp Dorkát is kipróbáltuk egy sorral feljebb. Ráadásul Szőcs Réka is megsérült a felkészülés legelején, csak a napokban kezdett újra edzeni.

Hiába azonban a szinte példátlan sérüléshullám, a lányok lelkesedése töretlen.

– Az elszántsággal nem lehet gond – mesélte a mester. – Épp azt mondtam a lányoknak, hogy ez a torna a bajnoki címért járó bónusz, élvezzék ki rájuk irányuló figyelmet. Persze fontos az eredmény is, de látni kell, hogy ezúttal már nemzetközi szinten is jegyzett csapatokkal találkozunk, ne legyen rossz a szánk íze, ha nem jön ki a lépés. 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!