Atlétika
Nemes Rita

Megérdemelten nyert a Ferencváros (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.26 Frissítve: 2019.04.26 Labdarúgás női

Nem tudtuk megnehezíteni az ősi rivális dolgát.

MTK Hungária FC–Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 300 néző
Vezette: Molnár Réka (Nagy P., Katona)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Pinczi, Szabó Zs. – Nagy L., Papp D., Csányi, Magyarics (Czellér, 46.) – Oláh A. (Kós, 46.), Csorbai (Palkovics, 72.)
Vezetőedző: Cseh András

FTC: Samu – Mosdóczi (Nagy V., 86.), Zlidnis, Csigi (Rőhberg, 77.), Szabó V. – Pusztai, Fenyvesi, Alekszics, Csiki – Poljak, Kocsán (Diószegi, 65.)
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Poljak (9.), Pusztai (56.)
Sárga lap: Csiki (35.), Csigi (49.)

A Jet-Sol Liga 19. fordulójában csapatunk a listavezető Ferencvárost látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A csütörtöki volt a két együttes harmadik találkozója az alapszakaszban: az elsőt a zöld-fehérek, a másodikat mi nyertük 2-1-re.

A mérkőzés első nagy helyzete a mieink előtt adódott: a 3. percben Magyarics remek keresztlabdája találta üresen Nagy Lillát, aki 18 méterről célbavette a kaput, ám lövése a keresztléc fölött nem sokkal szállt el – mint utólag kiderült, ezzel el is lőtte csapatunk minden puskaporát.

A vendégek hamar átvették az irányítást, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket. A ferencvárosiak fölénye végül a 9. percben érett góllá: Csiki Anna kapott labdát a tizenhatos sarkánál, laposan középre adott, a hosszún – üresen érkező – Allegra Poljak pedig senkitől sem zavartatva a rövid alsóba lőtt (0-1).

A bekapott gól szemmel láthatóan megfogta a kék-fehér lányokat, és ugyan Turányi Lilla hazai szögletet követően még az oldalhálóba lőtt, a folytatásban is többnyire a zöld-fehérek veszélyeztettek. Az első félidőben azonban több találat már nem esett, így egygólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Cseh András a szünetben két poszton változtatott: lehozta Magyarics Zoét és Oláh Adriennt, a helyükre pedig Czellér Dorka és Kós Petra érkezett.

Hiába azonban a cserék, a második játékrészben is a sokkal élesebbnek tűnő Ferencváros dominált. Alig 11 perc játék után ismét Dörnyei Balázsék örülhettek: ezúttal Poljak passzolt a jobbösszekötő helyén üresen érkező Pusztai Sára elé, aki védhetetlenül bombázott a rövid felsőbe (0-2).

A második gólt követően elképesztő nyomást gyakorolt csapatunkra az FTC, de hol a kapufa, hol Szőcs Réka, néha pedig maga Fortuna segítette ki a mieinket. Bár az akarással ezúttal sem volt gond, a játék egyetlen elemében sem tudtuk felvenni a versenyt a zöld-fehérekkel. A mieink becsületére legyen mondva, az utolsó kicsit több mint fél órát már lehozták bekapott gól nélkül, így a lefújás pillanatában is 0-2-t mutatott az eredményjelző.

Fájó vereséget szenvedtünk tehát, de nincs idő sokat búslakodni, hiszen május másodikán az alapszakasz talán legfontosabb meccse vár Pinczi Anitáékra: első számú üldözőnk, a DVTK otthonába látogatunk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!