Atlétika
Krizsán Xénia

Megcibáltuk az oroszlán bajszát

Publikálva: 2019.01.20 Frissítve: 2019.01.20

Hatalmasat küzdöttünk a bajnokesélyes ellen.

MTK Törökbálint–MAFC 64-72 (20-17, 15-11, 13-24, 16-20)

Törökbálint Sportközpont

statisztikai lap

Az U23-as csapatok találkozóján az utóbbi időben egyre jobb teljesítményt nyújtó Bagi Donát bokasérülést szenvedett, így ő nem állhatott Bódi Ferenc rendelkezésére.

Az első félidőben a szemünknek is alig akartunk hinni, olyan precízen, fegyelmezetten és hatékonyan játszott együttesünk. A vendégek egyszerűen képtelenek voltak kintről betalálni, a mieink pedig nagyszerűen megoldották a MAFC szigorú védekezése ellen is a játékot. Az első negyedet 20-17-re, a másodikat 15-11-re nyertük, így a félidőben 35-28 volt az állás. Az egyetlen aggályt Dobos Márk és Nagy Szabolcs faultproblémája jelentette (végül mindketten idő előtt ki is pontozódtak).

A harmadik játékrészben ötperces hullámvölgybe kerültünk, ráadásul ekkor néhány ítélet is övön aluli ütésként talált, így 37-30 után 5-18-as szakasz következett (42-48). Tartani lehetett attól, hogy meglép a MAFC, de Bihari Máté majd a végül 17 pontot termelő Vámos László kosaraival sikerült elállítani a vérzést, sőt Bognár Mátyás büntetőivel kiegyenlítettünk. Sajnos egy kapott kosár utáni labdaeladásunkat követő gyors dupla következtében végül mégis négypontos vendégelőnnyel zárult a negyed (48-52).

A záróetapban többször is meg-meglépetek a vendégek, de mindig visszajöttünk, és 55-61-nél több lehetőségünk is volt, de ezekkel nem tudtunk élni. Az utolsó pillanatig egyenrangú ellenfele volt együttesünk a bajnokság egyik favoritjának, így a vereség ellenére elismerés és gratuláció illeti meg a gárdánkat, amely igazi csapatként működött.

Bódi Ferenc: – Büszke vagyok a csapatomra, mert kiváló mérkőzést játszottunk. Elbírtuk a nyomást, és nüanszok dönthettek volna a mérkőzés kimeneteléről. Semmi szüksége nincs a megkülönböztetett bánásmódra a komolyabb ambíciókkal rendelkező csapatoknak.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!