Tenisz
Fucsovics Márton

Még semmi sincs veszve (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.12.07 Frissítve: 2016.12.07 Röplabda

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Fatum-Nyíregyháza hatalmas küzdelemben ugyan, de le tudta győzni az MTK Budapestet.

MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza 2-3 (–22, 22, –20, 23, –13)

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco, Vacsi, Szombathelyi, Villám, Fernandez, Kalotai
Csere: I. Francesco (liberó), Valdez, Leidgeb, Tóth F. (liberó)
Vezetőedző: Horváth András

A nyáron alaposan megerősített Fatum-Nyíregyháza várt az MTK Budapestre a Magyar Kupa negyeddöntőjében: a nyírségiekhez Horváth András személyében új vezetőedző érkezett, igazoltak három játékost a tavalyi ezüstérmes Vasas-Óbudától (Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, Villám Lilla), egyet Újpestről (Leidgeb Noémi), egyet Gödöllőről (Kalotai Zsófia), illetve a dél-amerikai kontingens is tovább bővült.

Az első játszma – a várakozásoknak megfelelően – rendkívül kiegyenlített játékot hozott. Szinte végig a kék-fehérek vezettek 2-3 ponttal, de nem tudták lerázni ellenfelüket. Horváth András 19-16-nál időt kért, ezt követően csapata sebességet váltott, fordított, és behúzta a szettet (22-25).

A második játszmában is korán vezetést szerzett Alberto Salomoni együttese, ám ezúttal le is tudta szakítani a vendégeket: az első technikai szünetben kettő, a másodikban már hétpontos fórja volt a hazaiaknak. Ebben a periódusban a Vasas, illetve az UTE elleni mérkőzéseken látott forma köszönt vissza: a kék-fehérek hősiesen mezőnyöztek, támadásban pedig ha épp arra volt szükség, ésszel, máskor pedig erővel hozták a pontokat. Bár a hajrához közeledve sokat faragott hátrányából a Nyíregyháza, a fővárosiak végül egyenlíteni tudtak (25-22).

A harmadik szettben az első technikai szünetig a hazaiak vezettek, ám ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat: hiába kért időt Alberto Salomoni előbb 8-11-nél, majd 14-18-nál, tanítványai nem tudtak felzárkózni. A remek formában játszó Valdez vezette nyírségiek magabiztosan őrizték 4-5 pontos előnyüket a játékrész végéig, így előnyből várhatták a negyedik játszmát (20-25).

A negyedik szett egyenesen rémálomszerűen kezdődött a kék-fehérek számára: Alberto Salomoni 6-12-es állásnál már a második időkérését használta el, hogy rendet tegyen a rengeteg ki nem kényszerített hibát vétő játékosai fejében. Nem tudjuk, mi hangzott el pontosan, de működött. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pár perccel később már a Horváth András kért időt, 17-16-os állásnál! A kék-fehérek hatpontos hátrányban sem törtek meg, fantasztikus lelkierőről tanúbizonyságot téve visszajöttek a meccsbe és fordítottak (25-23).

Nem meglepő módon az ötödik játszma is szoros játékot hozott, a fordulásnál még két pont volt a hazaiak előnye. Ezt követően azonban higgadtabb tudott maradni a Nyíregyháza, és bár a végjátékhoz közeledve mindössze egy pontra olvadt a hazaiak hátránya, végül a vendégek örülhettek (13-15).

Az MTK Budapest legközelebb december 9-én, pénteken lép pályára: a TFSE látogat a Városmajorba.

Alberto Salomoni: – Jó volt a hozzáállásunk, nagyjából azt játszottuk, amint megbeszéltünk. Örültem, hogy a negyedik szettben nem törtünk meg, nem adtuk fel, vissza tudtunk jönni a meccsbe. Szinte mindenki nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő: említhetném a csereként beálló Kilyénfalvi Zsófit, Lesi Olíviát, a ma remekül játszó Papp Orsit vagy épp Petőváry Pannit. Külön köszönet illeti Lutter Lizát, aki hátproblémái ellenére vállalta a játékot. Gratulálok a lányoknak! Remek érzés látni edzőként, hogy így küzd a csapatom. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!