Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Mit neki karantén?

Publikálva: 2020.04.22 Frissítve: 2020.04.21 Karate

Takács Eszter nyert az online versenyen.

Karateszakosztályunk vezetőjét, Miklós Nikolettet kérdeztük arról,  milyen súllyal bír, hogy sportolónk, Takács Eszter megnyerte a szövetség által kiírt online kataversenyt?

Ezt a kezdeményezést múlt héten indította a Magyar Karate Szövetség, abból a célból hogy a karantén alatt a katasportolók ne essenek ki a versenyzésből, lehetőségük legyen a folyamatos gyakorlásra. A nevezetteknek három katát kellett bemutatniuk, ezeket a pontozásos rendszer alapján értékelte hét bíró, akik amúgy a hazai versenyeken is rendszeresen közreműködnek. A megmérettetést rendszeresen rendezik minden hétvégén, így ranglistát állítanak fel a versenyzők között.

– Mennyiben segíti a sportolókat ez a rendszer? Minket hogy érint?

– Számunkra nagyon jó lehetőség mert éppen a karantén előtt tanult Eszter új katát, amit a magyar bajnokságon szerettünk volna bemutatni. A jelenlegi helyzetben így legalább van lehetőségünk ezt is „versenykörülmények” között gyakorolni.

– Hasznos lehet a kezdeményezés a későbbiekben is?

– Több tekintetben is előnyös, egyrészt nem esnek ki a sportolók a versenyzésből, másrészt a bírók is folyamatosan látják őket, így ők is gyakorolják a pontozásos rendszert.

– Mit tudhatunk Eszterről?

– Még csak 12 éves, de komoly terveink vannak vele a jövőben. A múlt héten a 12-13 évesek között indult, most azonban szerettük volna megnézni hogy mit tud a nagyobbak között, mert a 2021-es novemberi korosztályos világbajnokságra már kvalifikálni szeretnénk. Komoly lehetőség rejlik Eszterben, különleges tehetsége van a katához.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!