Tenisz
Gálfi Dalma

Két MTK-s győzelem Antalyában

Publikálva: 2020.03.07 Frissítve: 2020.03.07 Tenisz

A héten Törökországban versenyző MTK-sok közül Gálfi Dalma egyéniben bejutott a döntőbe, Jani Réka pedig párosban tornagyőztes lett szombaton.

Na ezért alaposan megküzdött Gálfi Dalma!

A döntő játszma rövidítésében nyerte meg az antalyai 25 ezer dollár összedíjazású ITF-verseny elődöntőjét, és azon belül is a lehető legkisebb különbséggel, 7–5-re múlta felül Andrea Lazaro Garcíát. A spanyol hölgy is nagyot küzdött, hiszen visszahozta a meccset szetthátrányvból, de az MTK Budapest teniszezőnője nemcsak jól kezdte, jól is fejezte be a csatát. A tíz kettős hibája kicsit sok volt, és ellenfele összességében kilenccel több labdamenetet nyert meg, de ahogy mondani szokták, a fontos pontokat a magyar hölgy húzta be.

A végeredmény 6:3, 2:6, 7:6 lett ide.

Az eddigi sima meccsek után ezúttal két órát és 33 percet töltött a pályán – de még mindig kevesebbet, mint döntőbeli ellenfele, a maga elődöntőjét három óra és kilenc perc alatt megnyerő egyiptomi Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz, a verseny második kiemeltje. Aki egyébként Jani Réka partnereként párosban már megnyerte a tornát szombaton: 6:7, 6:1, 10–3-ra verték a török Öz, Sezer kettőst. Mindenesetre Gálfi Dalmának még jól jöhet, hogy a 23 éves egyiptomi játékos összesen öt órát és tíz percet küzdött szombaton a salakon.

Játékosunk jelenleg 30 WTA-pontnál tart Antalyában, ha vasárnap is sikerül győznie, összesen 50-et szerez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!