Tenisz
Fucsovics Márton

Még a félpályás kosár is beakadt

Publikálva: 2020.08.13 Frissítve: 2020.08.13 Kosárlabda női

Megkezdte felkészülését a Magyar Bianka vezette TFSE-MTK Budapest női élvonalban szereplő kosárlabdacsapata; az együttes szerda esti edzésére látogattunk.

Fél órával a 19:30-as rajt előtt érkeztünk a TFSE-MTK Budapest női első osztályú kosárlabda-csapatának edzésére a városmajori csarnokba – ekkor már gyülekeztek a játékosok a pálya mellett, miközben a másodosztályú együttes tréningje még javában zajlott. A lányok persze diskurálva várták a kezdést: Boros Berta például Tóth Timeára mosolyogva fel-felnézegetett, majd Dúl Pankával csacsogott tovább.

Már ennél a pontál meg kell jegyezni, hogy elképesztően meleg volt a teremben; felhajtott ujjú ingben ülve folyt rólam a víz... Mi lett volna, ha nekem is be kell állnom?!

Eközben megérkezett a vezetőedző, Magyar Bianka is, szóval odamentünk hozzá megkérdezni, miként halad a csapat kedden rajtolt felkészülése.

– Már nagyon vártuk, hogy újrakezdhessük a munkát: nem álltunk le teljesen a nyáron, szóval szerencsére nem a nulláról kell indulnunk. Hét-nyolchetes program előtt állunk, az első héten, tehát most állapot és erőnléti felméréseket végzünk délelőttönként. Délután pedig a megszokott módon, egyelőre még kicsit visszafogottabb tempóban haladunk – nyilatkozta magyar Bianka.

Fél nyolcat ütött az óra, megszólal a síp, a lányokat maga köré hívja a mester, és felvázolja az egyórás tervet.

Ziccerdobásokkal kezdtek, amelyeknek döntő többsége bement, majd a befutások közben Angyal Nikolett elesett, s néhány másodpercig a földön maradt – rögvest jelezte, kicsit kiment a bokája, de nem kell aggódni, nincs nagy baj.

A páros labdavezetést néhány büntetődobás követett, s jöhetett a kettő-kettő elleni védekezés és támadás gyakorlása. Biankának néhány hangosabb szóval jeleznie kellett a hölgyeknek, hogy most rendes játék van; ők egyből vették is a lapot, keményen odatették magukat.

A levezető nyújtást után a nagy csapatkiáltástól zengett a terem, és zárszóként mindenki kapott lehetőséget arra, hogy félpályás kosarat dobjon: Kovács Vanessza nem viccelt, egyből bevágta, a taps természetesen járt neki.

A tapsot néhány perccel később a pacsik váltották, elköszöntek egymástól a lányok, hogy aztán hazatérve kipihenjék a nap fáradalmait, s készüljenek nyolchetes program folytatására.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!