Atlétika
Nemes Rita

Medved Regina fokozatosan tornázza vissza a formáját

Publikálva: 2021.01.27 Frissítve: 2021.01.27 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Medved Regina a hosszú kihagyás után egyre nagyobb elánnal készül.

Egyre jobb formába kerül az MTK Budapest 17 éves tornásza, Medved Regina, aki hosszú ideig tartó sérülése után edz fokozatosan nagyobb intenzitással. A nagyjából másféléves szünetét követően a lelkesedése mit sem változott.

– Most jól érzem magam! Lassan sikerül fizikálisan és mentálisan is olyan állapotba kerülnöm, amilyenben a sérülésem előtt voltam. A nehéz az, hogy lépcsőről lépcsőre kell haladnom. Ha egyből a közepébe csapnék a munkának vagy túlhajtanám magam, fennállna a veszélye egy újabb sérülésnek. Fokozatosan lépkedek, miközben minden kis apró hibát igyekszem kijavítani. Persze, a hosszú kihagyást követően még indokolt az óvatosság, és egy-egy leérkezés után előfordul, hogy azt érzem, ez most nem esett jól. De a fájdalmakat más technikával, rávezető és erősítő gyakorlatokkal ki lehet küszöbölni.

Regina a tavaly október végi ob-n már újra versenyzett, később remekül helytállt a Mesterfokú-bajnokságon, és tagja volt a szuper-csapatbajnokságon ezüstérmet szerző MTK-együttesnek is.

– Még könnyített gyakorlatokkal indultam az év végén, de nagyon örülök, hogy szerekhez léphettem. Hogy milyen volt? Nehéz. Nagy volt bennem a drukk, hogy ismét versenyre készülök, és csak arra próbáltam koncentrálni, jól meg tudjam csinálni azt, amiért másfél éve küzdök. Picit féltem, mi lesz, ha nem sikerül? De szerencsére minden úgy történt, ahogyan szerettem volna.

Az év elején pedig abban is bízik tornászunk, hogy az idén is az elképzelései szerint alakulnak a dolgok. Bár a járványhelyzetben nemhogy tervezni, még képzelegni sem olyan egyszerű.

– Akkor vagyok biztos egy verseny megrendezésében, ha már hazajöttem onnan. Ez ebben a helyzetben kettőzötten igaz. Az idén szeretnék új elemeket beépíteni a gyakorlataimba, továbbá a kivitelekre és a gimnasztikákra is nagyobb figyelmet kívánok fordítani. Jó lenne, ha a márciusra tervezett csapatbajnokságon mind a négy szeren el tudnék indulni, és újra felállhatnánk a dobogóra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!