Atlétika
Krizsán Xénia

Mától a neve: Pézsa Tibor Vívóterem (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.11.20 Frissítve: 2015.11.29 Vívás

Az MTK Budapest elnöke ünnepélyes keretek között köszöntötte a 80 éves Pézsa Tibort.

2015. november 20-tól, az MTK Budapest kardozóinak városmajori otthona, a „Pézsa Tibor Vívóterem” nevet viseli. A névadó ünnepségre eljött Mincza Nébald Ildikó, a pekingi olimpiai bronzérmese, Udvarhelyi Gábor, szövetségi kapitány, Gulácsi Ferenc, edző, Márton Anna, világbajnoki bronzérmes kardozó, illetve mestere, Gárdos Gábor, valamint a Pézsa Tibor Vívóakadémia edzői, sportolói, illetve a pöttöm vívók szülei.

A névadó ünnepségen dr. Deutsch Tamás elmondta:

– Sokan vagyunk, akik gyermekembeként, vagy később elhatározzuk, hogy valamikor, valamiben, a világ legjobbjai leszünk. A terem névadójának ez – többször is – sikerült. Kevesen vannak azonban azok, akikről még az életükben létesítményt neveznek el, de az olimpiai- és világbajnok mester, ezt sokszorosan kiérdemelte.

Az MTK Budapest elnöke kiemelte, hogy az MTK Budapest büszke arra, hogy a 2014 őszén életre hívott Brüll Alfréd Akadémián olyan szakemberek dolgoznak, mint Pézsa Tibor, illetve az eseményen szintén jelen lévő Szőcs Bertalan. (Berci bácsi nevét viseli a tőrözők és a párbajtőrözők zuglói terme. A szerk.)

Pézsa Tibor, a terem névadója kiemelte, hogy neki és a szakosztálynak is fontos az elismerés, hiszen a rengeteg munka mellett, jó néha picit megállni és – szerényen – fogadni a dicséretet, majd így zárta szavait:

– Igyekszünk a gesztust azzal meghálálni, hogy a jövőben is kiváló eredményeket érünk el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!