Atlétika
Szabó Beatrix

Férfi kosárlabda: másodszor nyert az MTK-Elite Basket a bajnokságban

Publikálva: 2021.01.15 Frissítve: 2021.01.15

A férfi kosárlabdázók NB/B piros csoportos küzdelmei során az MTK-Elite Basket 81–71-re győzött az utolsó helyen álló PVSK ellen.

A Horváth Balázs vezetőedző által irányított férfi kosárlabdacsapatunkra, az MTK-Elite Basketre fontos összecsapás várt csütörtök este, elvégre hazai pályán bizonyíthatott az NB/B piros csoportos bajnokság utolsó helyezettje, a PVSK-Cargate ellen. A mieink éltek a kínálkozó eséllyel. Az első szoros negyed (22–22) után a nagyszünetre hatpontos fórt építettünk ki (43–37), jóllehet, a harmadik etapban visszaengedtük a riválist a meccsbe, s az utolsó negyedet kétpontos hátrányból várhattuk (57–59). Az izgalmas találkozót végül 81–71-re mégis behúztuk. Csapatunkból a 25 pontot elért Takács András, a hét kísérletből négyszer sikeresen triplázó Farkas Sándor Dániel, valamint a szintén tíz pont fölé jutó Jakab Péter és Juhász Kájusz duó teljesítménye emelkedett ki.

    

Horváth Balázs, vezetőedző: – Nagyon büszke vagyok a játékosokra, ez a győzelem az ő érdemük, az ő sikerük. Voltak nagyon kritikus pillanatai a mérkőzésnek, mindkét félnek rendkívül fontos volt a találkozó. Sokáig tíz pont felett volt a különbség a javunkra, aztán visszakapaszkodott az ellenfél és újra neki kellett esnünk. Amikor eldőlt a meccs, a csapatnak a helyén volt a szíve. Ismét megmutatta a társaság, hogy képesek egymásért küzdeni, és együtt megélni a győzelmet. Ezért vállaltam el másfél évvel ezelőtt az irányításukat. A PVSK-t is dicséret illeti, mindent megtettek a győzelemért. Sok sikert nekik a továbbiakban!

MTK-ELITE BASKET – PVSK-CARGATE 81–71 (22–22, 21–15, 14–22, 24–12)
Takács András 25, Jakab Péter 14/3, Juhász Kájusz 12/6, Farkas Sándor Dániel 12/12, Jilling László 8/6, Bognár Mátyás 5/3, Hegedűs Attila 3, Láncos Krisztián 2

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!