Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Másodosztályú kosarasaink meglepetésre kikaptak a Sportdarázs otthonában

Publikálva: 2021.02.07 Frissítve: 2021.02.07

A Sportdarázs SMAFC vendégeként lépett pályára a tabella második helyén álló MTK-TFSE csapata a női amatőr kosárlabda-bajnokság piros csoportjában; a bajnokság 11. helyezettje nagy meglepetésre, megérdemelten nyert 55–34-re.

A Sportdarázs SMAFC elleni másodosztályú kosárlabda-mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak, hazai részről Szeli Kitti és Varga Kamilla volt eredményes, míg az MTK-TFSE-ből Szeli Dorina és Király Andrea talált be (5–5). A játékrész derekán változott a meccs képe, a soproniak Kocsis Fanni révén elléptek, Varga duplájával végződött az első negyed (17–11).

A második etap sem indult jól a kék-fehéreknek: Bakó Patrícia és Kocsis pontjai után jött is az MTK időkérése (21–11). Hegedűs Péter intelmei sem hoztak változást a mérkőzés menetében, Bakó és Szeli Kitti is betalált, míg csapatunk részéről a negyedben sokáig csak Karlócai értékesített büntetője szerepelt az eredményjelzőn. Az utolsó percekben egyik együttes sem villogott támadásban, a vendégek részéről Király kosarai kozmetikázták az aktuális eredményt, a félidőben 27–16 volt az állás.

A nagyszünet után sem tudott ritmust váltani az MTK: Szeitl Vanessza és Szeli Dorina révén ugyan az első percekben még stagnált a különbség, a folyatásban a hazaiak egyre jobban elléptek. A SMAFC a harmadik játékrészt is megnyerve tizenkilenc pontos előny birtokában várhatta az utolsó negyedet (44–25).

A záró tíz percben Karácsony Tamara és Bakó kosaraival gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy az MTK-nak ezen a mérkőzésen már nincs visszaút (50–25), Dömötör Petra és Hanti Daniella triplái csak a szépítésre voltak elegendőek. Csapatunk az összes negyedet elveszítve sima, 55–34-es vereséget szenvedett a Sportdarázs SMAFC otthonában.

Sportdarázs SMAFC–MTK-TFSE 55–34 (17–11, 10–5, 17–9, 11–9)
Király Andrea 13/9, Hanti Daniella 6/6, Szeitl Vanessza 4, Szeli Dorina 4, Sólyom Sára 3/3, Dömötör Petra 3/3, Karlócai Julianna 1, Burján Laura, Munkácsi Enikő Anett, Miháczi Diána

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!