Atlétika
Nagy Marcell

Második ezüstjét nyerte a vb-n Szatmári András (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.07.21 Frissítve: 2019.07.21 Vívás – kard

Csupán egy tus hiányzott a végső győzelemhez a magyar kardcsapatnak.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat szombaton 45-31-re megverte a vietnámiakat, majd 45-32-re az egyiptomiakat, ezzel negyeddöntőbe jutott. A vasárnapi folytatás is magabiztos sikerrel indult, a hazai együttes 45-29-re győzte le Iránt, majd az elődöntőben 45-38-ra Olaszországot.

Az aranyéremért az előző két vb-n első dél-koreaiakkal kellett megküzdenie. A BOK Csarnok csaknem telt lelátói előtt feszült légkörű, de izgalmas és látványos tusokat hozó csatában a magyarok 45-44-re kikaptak.

A sorozatban harmadszor világbajnok dél-koreaiak a 2017-es döntőben is a magyarokat győzték le.

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyűjtötték be a világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken győzött a párbajtőröző Siklósi Gergely.

Az egyéniben is második Szatmári András, három napja azt mondta, ha nyer egy érmet a csapat is, biztosan elégedetten zárja a világbajnokságot. Arra kérdésre, hogy még mindig így érzi-e, ekképpen reagált:

Nehéz most így éreznem. Nyilván utólag majd máshogy lesz. Az egyéni után is azt mondtam, alszom majd rá egyet, és akkor talán már elfogadom.

Hozzátette, hogy ilyen élményben nagyon ritkán van része az embernek, neki sem volt korábban még soha, pedig már versenyezett itthon világbajnokságon.

– Olyan szinten lehetünk icsit elégedettek, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe, amivel az olimpiai kvalifikációt megkönnyítettük magunknak, sőt talán azt is lehet mondani, jó úton járunk ahhoz, hogy kijussunk. Edzünk tovább, és jövőre újra megpróbáljuk megverni a dél-koreaiakat – mondta.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!