Atlétika
Nagy Marcell

Más súlycsoport

Publikálva: 2020.03.02 Frissítve: 2020.03.01

Nem volt esélyünk a Veszprém ellen.

NB I/B piros csoport, 22. forduló
MTK ELITE Basket–HOYA-PE Veszprém 64-89 (12-25, 27-20, 15-22, 10-22)
Törökbálint Sportközpont
vezette: Gaál István Tamás, Kapusi Gábor, Németh Patrik
statisztikai lap

A feljutási célokat dédelgető Veszprém a közelmúltban hosszú hullámvölgyben volt, és sorozatban szenvedte el a vereségeket. Nos, mi nem akkor játszottunk a bakonyiakkal, hanem most, miután jelentős átalakításokkal, új igazolásokkal jócskán megerősödtek.

Ez rögtön a mérkőzés elején kiderült, és az első negyedben tetemes előnyhöz jutott a vendégcsapat (12-25).

A második játékrészben remekül játszottunk, és már két pontra is feljöttünk (34-36), a félidőben 39-46 volt az állás.

A fordulás után csak három percig voltunk ellenfelek (45-49), utána nem volt esélyünk, és végül 25 pontos vereséget szenvedtünk.

Horváth Balázs: – Sajnos megint úgy kezdtük a mérkőzést, hogy nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek. Sikerült a második negyedben az agresszivitásunkon változtatni, és csak azért nem jöttünk vissza egálra, mert az ellenfélnél érkeztek klasszis villanások ebben a periódusban. A második félidőben kijött a két csapat közti különbség. Az az igazság, hogy amíg az ellenfeleink tudnak közel negyven percig agresszívan védekezni és nagy sebességgel kosárlabdázni, addig mi ugyanezt csak 15-20 perc közötti intervallumban tudjuk megvalósítani, ami ebben a bajnokságban kevés. A szezon elején ez nálunk is negyven perc körüli idő volt, mostanában nem. Azon kell dolgoznunk, hogy ezt újra elérjük, mert amikor van erőnk és agresszivitásunk, addig nagyon szép kosárlabdát tudunk produkálni, amikor viszont nincs, akkor vérszegényen játszunk. Folytatjuk a munkát, mert van még feladatunk bőven. Két hetünk van felkészülni a Miskolcból, mindent megteszünk a győzelemért.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!