Atlétika
Nemes Rita

Márton Anna nyugodtan készül (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.08.04 Frissítve: 2016.08.08 Vívás

Az MTK Budapest versenyzője már Rióban tartózkodik, élvezi az olimpiai falu pezsgését.

Az m4sport.hu közölt egy írást Márton Annáról, az MTK Budapest Rió de Janeiróban is induló kardozójával. A 21 éves versenyző már a helyszínen, az olimpiai faluban tartózkodik.

– Eddig leginkább az ragadott meg, hogy más sportágak versenyzőivel találkozhattam, köztük olyan nagyságokkal, mint Novak Djokovics – mesélte Panka a riói olimpia hírszolgálatának. – Azelőtt ilyenben nem volt részem, ez az egész annyira különbözik a világbajnokságtól.

Panka először augusztus nyolcadikán, hétfőn lép pástra az ötkarikás játékokon. Az MTK Budapest kardozóját – világbajnoki bronzérmesként – már az esélyesek között emlegetik, de tudja, nehéz dolga lesz.

– Negyedik vagyok a világranglistán, így elvileg jelenleg csak hárman jobbak nálam. Ellenük nagyon nehéz asszókra számítok, de bízom benne, hogy vívhatok valamelyikükkel, mert ez egyben azt jelentené, hogy az első négy között végzek – árulta el Panka, aki a kiemelés alapján az orosz Szofija Velikajával, az ukrán Olga Harlannal és az amerikai Mariel Zagunisszal az elődöntő előtt nem találkozhat.

Pankának az orosz, gyermekkori példaképe, régen a tévén keresztül csodálta Velikaja technikáját, de ezt persze most félre kell tennie.

– Úgy kell nekiállnom az olimpiai versenynek, hogy hiszek benne: jobb vagyok, mint a ranglista első három helyezettje, vagy legalább egy szinten állok velük, mert ez segíthet abban, hogy legyőzzem őket.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!