Taekwondo
Salim Omar

Márton Anna első felnőtt döntője

Publikálva: 2015.02.01 Frissítve: 2015.02.01 Vívás

Négy és fél év után jutott magyar versenyző női kard Világkupaversenyen a legjobb nyolc közé.

A még mindig nem egészen húsz esztendős junior világbajnok az elmúlt másfél szezonban hatszor esett ki a nyolcaddöntőben felnőtt világversenyeken, Világkupán, Grand Prix-n, világbajnokságon. A legutóbbi, athéni megmérettetésen a legjobb 16 közé, két magabiztos győzelemmel jutott az MTK versenyzője, előbb az amerikai Merzát verte (15:4), majd nem járt sokkal jobban nála az olasz Navarria sem (15:9).

Az ominózus nyolcaddöntőben viszont a koreai Kim következett. Az a Kim, aki megnyerte a londoni olimpiát, és aki a legutóbbi New York-i Grand Prix-n éppen Pankát győzte le 15:10-re. És most is vezetett 10:5-re. Csakhogy ettől kezdve a magyar jött. Előbb zsinórban adott öt tust, majd kapott egyet, aztán megint adott ötöt, ezzel Anna 15:11-re nyert. A negyeddöntőben, az ukrán Harlan következett. A tavalyi világbajnok, világranglista egyes klasszis toronymagas esélyesnek számított, de Panka nem így gondolta. 12:9-re és 13:11-re is vezetett, itt viszont elfogyott az erő, 13:15 lett a vége. Márton Anna nyolcadik lett, a későbbi győztestől kapott ki – élete első felnőtt Világkupa-döntőjét hozta. (Forrás: hunfencing.hu)
 
Hogy Anna miként készült a görögországi Világkupára, hogyan érezte magát az utazás alatt és hogyan élte meg első felnőtt döntőjét, ahol nyolcadik lett, hamarosan eláruljuk a vele készült interjúban.
 
Fotó: hunfencing.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!