Atlétika
Jankovics Dániel

Máriás Gergely az ötödik helyen végzett csapat tagja volt a 3x3-as Európa-bajnokságon

Publikálva: 2016.09.18 Frissítve: 2016.09.17

A múlt hétvégi 3x3 U18-as kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott az ötödik helyen végzett. A csapat szövetségi kapitánya, klubunk edzője, Szarvas Gábor volt, és a négyfős magyar együttes oszlopos tagjaként játékosunk, Máriás Gergely is alaposan kivette a részét a sikerből.

A Debrecenben – impozáns körülmények között – rendezett Európa-bajnokságon a magyar válogatott Durázi Krisztofer (Falco KC), Gulyás Milán (ASE), Kerpel-Fronius Balázs (Bp. Honvéd), Máriás Gergely (MTK Törökbálint) összeállításban a csoportmérkőzések során előbb 21-15-re legyőzte az Eb-címvédő Törökországot, majd 16-14-re nyert Lettország ellen, ezzel megnyerte a csoportot, és bekerült a legjobb nyolc közé.

Szarvas Gábor szövetségi kapitány együttese a legjobb négybe jutásért (a valójában négy spanyol kosárlabdázóból álló) Andorrától 18-14-re kikapott, így végül az ötödik helyen végzett.

Az MTK Törökbálint felnőtt és U20-as csapatának játékosa, az ELITE Basket nevelésű Máriás Gergely nagyszerűen játszott, remekül küzdött, és méltó volt a címeres mezre!

A 3x3 U18 Európa-bajnokság végeredménye:

1. Franciaország
2. Belgium
3. Törökország
4. Andorra
5. Magyarország
6. Németország
7. Csehország
8. Románia
9. Szlovénia
10. Lettország
11. Grúzia
12. Szerbia

Gratulálunk Szarvas Gábornak és Máriás Gergelynek, és további nagyon sok sikert kívánunk nekik!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!