Kézilabda
Kobela Tamara

Tenisz: Marci a negyeddöntőben

Publikálva: 2021.03.17 Frissítve: 2021.03.17 Tenisz

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglista 44. helyezettje szerdán a szerb Dusan Lajoviccsal csapott össze az Aviation Club Tennis Centre 1-es pályáján, már villanyfényben. Klubunk teniszezője kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, akit múlt kedden 7:6 (7-3), 6:3-ra legyőzött a dohai nyitófordulóban.

Második meccsükön a magyar éljátékos 1:1-nél bréklabdákat hárított, de 30 éves ellenfelének ez már nem sikerült 2:1-nél. Fucsovicsnak a brékelőny még nagyobb lendületet adott, 150 kilométer/órával ütötte a nyerőket, belgrádi riválisa pedig továbbra sem tudott mit kezdeni a fonákjára érkező bivalyerős tenyeresekkel. Ismét elbukta az adogatását, Fucsovics pedig ásszal zárta le a 26 perces szettet.

A folytatásban Lajovics 2:0-ra meglépett, ám a magyar játékos rögtön visszabrékelt, majd fej-fej mellett haladtak a felek. Az ellenfél – magyar szempontból – a legrosszabbkor brékelt, amikor Fucsovics a játszmában maradásért szervált, így 70 perc elteltével következhetett a döntő szett.
Ebben 2:2-nél jött az újabb Fucsovics-brék, a továbbra is higgadtan és magabiztosan ütő, 29 éves játékos hamarosan 4:2-re vezetett. Lajovics „segített” néhány rontással, egy kettős hiba is belefért, majd a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 5:4-nél könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 48 percig tartott.

Fucsovicsra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov vagy a 15-ödikként rangsorolt amerikai Taylor Fritz vár.

Fucsovics Márton–Dusan Lajovics (szerb, 11.) 6:1, 4:6, 6:4

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!