Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Marad a szuperpáros (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.07.12 Frissítve: 2016.07.12 Tenisz

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott Babos Tímea, újabb wimbledoni döntőjét követően. Az MTK Budapest teniszezője elmondta, nagyon büszke a kazah Svedovával nyújtott teljesítményére, és az US Openen is jelenlegi páros partnerével indul. Az interjúból szemezgettünk.

– Mennyit aludt a harmadik wimbledoni fináléját követően?

– Nagyjából egy órát. Eleve későn fejeződött be a mérkőzés, majd a doppingvizsgálatra kellett várnunk két órát. Addig ettünk, beszélgettünk, nevettünk. A legelső géppel szerettem volna hazajönni, mert időközben nagynéni lettem. Most próbálom pótolni az elmaradt pihenést.

– Sorozatban harmadik fináléját bukta el Wimbledonban. Csalódott?

 Természetesen nyerni akartunk, még sincs bennem hiányérzet. Mindent beleadtunk, harcoltunk a győzelemért. Igen, három döntőben kaptam ki, de mindhárom évben nagyon jó ellenféllel szemben léptünk pályára. A Williams nővérek az egyik legnagyobb páros a sportág történetében. Huszonhárom éves vagyok, a három wimbledoni döntő szerintem remek eredmény.

– A vereség ellenére Svedovával végig mosolyogtak. Erre számítottak?

– Úgy álltunk neki a meccsnek, hogy meg tudjuk nyerni, különben nem is lett volna érdemes felmenni a pályára. Ugyanakkor abban is biztosak voltunk, hogy élveznünk kell a játékot. Egyrészt akkor jobbak és összeszedettebbek vagyunk, másrészt a centerpálya hangulatában nem lehet nem élvezni a Serena és Venus elleni meccset. Ezért láthatták a sok mosolyt.

– Harmadik centerpályás döntőjében, már megszokta a hangulatot?

– A centerpálya mindig különleges. Oda csak akkor lehet menni, ha az embernek mérkőzése van, csak úgy edzeni mondjuk nem, hiszen védik a füvet. Már az különleges, ahogy az ember felsétál a pályára. Az öltönyös férfiak, a kiöltözött nők, a tradíciók találkozása egyszerűen csodálatos.

– Látott vagy hallott magyarokat a lelátón?

– Igen, és még mindig libabőrös vagyok, ha eszembe jut, mennyien kijöttek. Kaptam is olyan üzenetet, hogy valaki csak azért jött ki Wimbledonba, hogy megnézze a döntőmet. Nagyon hálás vagyok ezért, köszönöm, fantasztikus érzés!

– Amikor márciusban bejelentette, hogy Svedovával párosoznak együtt tovább, akkor Wimbledon volt az utolsó biztos pont. Folytatják?

– Igen! Az olimpia után játszunk legközelebb Cincinnatiben, majd New Havenben és a US Openen. Addig kicsit külön utakon járunk, de nincs ezzel probléma. Nagyon jól kijövünk egymással, ami segíti a jó játékot.

– Hogyan tovább?

– Pihenek néhány napot, de szerdától már ismét teniszezem. A napokban dől el, hogy elutazom-e pénteken a stanfordi tornára. Hosszú turné vár rám, ha nem is megyek Stanfordba, akkor Montreal, Florianopolis, a riói olimpia, Cincinnati, New Haven, US Open… Az edzőmmel megbeszéljük a folytatást, de talán most néhány nap edzéssel kellene készülnöm az utazásra, mintsem azzal, hogy rögtön rohanok tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!