Vívás – kard
Szatmári András

Már ők is a klub tagjai (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.17 Frissítve: 2018.04.17 Rövidpályás gyorskorcsolya

Hivatalosan is a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja tagjai közé választották a pjongcsangi téli olimpián aranyérmet nyert férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjait.

Az egyik budapesti étteremben tartott rendezvényen magas volt az egy négyzetméterre eső olimpiai bajnokok száma, hiszen megjelent – többek között – Darnyi Tamás, Fábián László, Gedó György, Keleti Ágnes, Kertész Alíz, Martinek János, Sákovicsné Dömölky Lídia és Storcz Botond.

Megtisztelte az eseményt jelenlétével Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Vékássy Bálint, a szervezet főtitkára és Orendi Mihály, a MOB alelnöke.

Dobor Dezső – a szervezet titkára – bevezetőjében elmondta, hogy a 159 tagot számláló klub idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját.

dr. Nébald György, klubelnök köszöntője után Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója méltatta a váltó mecsekaljaii tagjait Burján Csabát és Knoch Viktort. A laudációk sora a lillehammeri téli olimpián – osztrák színekben – arany- és ezüstérmet szerző Hunyady Emesével folytatódott, aki Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot méltatta, utóbbi – pillanatnyilag – a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok.

A beszédek után Dömölky Lídia érdeklődött Burián Csabától, hogy miként egyezteti össze a sportot a tanulással? Az újdonsült olimpiai bajnok elmondta, hogy  neki sokat segített a sport, mert soha nem volt feszült a vizsgák előtt, hiszen kiizgulta magát a sportversenyeken.

A rendezvény végén az új klubtagok aláírták a magyar zászlót, melyen az összes tag szignója megtalálható, majd kiderült az is, hogy a jamaikai olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt megküldte a beígért pezsgőt, melyet azoknak ajánlott fel, akik úgy ünneplik a győzelmet, ahogy ő tette korábban.

Liu Shaoang – mosolyogva – tájékoztatta a megjelenteket, hogy az italt poharakba töltötték, és az esemény vendégei éppen azt fogyasztják. Ezután Ádó még hozzátett valamit, de a nagy zajban szavait nem már lehetett érteni...

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!