Atlétika
Szabó Beatrix

Már a felnőttek között is számolni kell velünk

Publikálva: 2020.09.02 Frissítve: 2020.09.02 Kajak-kenu

Múlt héten két versenyen is bizonyított kajak-kenu szakosztályunk.

Rendkívül sűrű volt a múlt hét kajak-kenu szakosztályunk számára, ugyanis egyesületünk előbb a felnőtt a gyorsasági országos bajnokságon, majd az utánpótlás ob-n szerepelt. Mindkét viadalon pazar teljesítményt nyújtottak sportolóink, hiszen temérdek érmet begyűjtöttünk. Szakosztályvezetőnket, Balázs Pétert kérdeztük a történtekről.

– Hogy tetszett a múlt heti két megméretés?

– Abszolút elégedettek lehetünk. A felnőttversenyt bemelegítésnek szántuk, hiszen a sportolóink mind utánpótláskorúak, de a Szendy Maximilián, Balogh Gergely duó így is megnyerte az 500-at, bajnok lett a kajak négyesünk, illetve Potoniec Zsófi harmadik lett 1000 méteren, tehát remekül teljesítettünk.

– Számítottatok arra, hogy már most ilyen sikeresek leszünk a legnagyobb között?

– Erre még talán nem, de látjuk, hogy kezdünk beérni a felnőttek közé. Alapvetően az utánpótlásversenyre koncentráltunk, nem akartunk túl sok számban elindulni, nehogy túl nagy legyen a terhelés. A sikerekre való tekintettel lehet, hogy jövőre ezt másképp csináljuk.

– Apropó terhelés. Hogy lehetett bírni ezt az egyhetes versenydömpinget?

– Voltak mindenkinél kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Például a Szendy, Balogh kettős az egyik számban nem állt rajthoz, mert előtte egyest mentek, de később megnyerték a négyest, szóval jó döntés volt kihagyni a párost, hiába lettek volna ott is esélyesek. Óriási fizikai megpróbáltatás volt ez a két verseny egymás után, voltak más csapatokból is, akik visszaléptek egyes számoktól, tehát nem csak nekünk volt nehéz. Ezzel együtt kiválóan bírták a lányok és a srácok.

– Harminc érmet gyűjtöttünk be az utánpótlás-bajnokságon. Hol végeztünk ezzel a pontversenyben?

– Az aranyakat tekintve körülbelül a 7-8. helyen, de az érmek számában az 5. helyen zártunk, és sokkal több pontot szereztünk, mint az aranyakban előttünk tanyázó csapatok. A férfi kajakban mi voltunk a legeredményesebb, és sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi kimagasló, 29 érmes teljesítményünket. Sokat léptünk előre, férfi kenuban például Fodor Nicholas és Kollek Bálint is elképesztő ütemben fejlődik, és jól szerepelt Molnár Rebeka is, aki nemrég igazolt hozzánk.

– Milyen volt újra versenyeznie a társaságnak?

– Nagyon hiányzott mindenkinek. Persze néhányan kezdetben izgultak, ami egy-két futam alatt észrevehető volt, illetve a rajtgépen nehézkesebben helyezkedtek el. Picit érezhető volt a versenyhiány, de ezt sikerült leküzdeni.

– Mi volt a legkellemesebb meglepetés számodra?

– Panyik Zsombor négy győzelme mindenképpen említésre méltó, még akkor is, ha számítottunk rá. Fodor Nicholas harmadik helye is kiemelendő, hiszen két olimpiai kvótás kenus előzte csak meg, szóval komolyan bejelentkezett a felnőttmezőnybe. Mellette Kollek Bálint is nagyon jól szerepelt, rengeteget lépett előre az utóbbi időben, és nagyon szépen versenyzett, de senkire sem lehetett panasz.

– Akkor mondhatjuk, hogy jól sikerült a felkészülésetek a koronavírus-járvány ellenére?

– Néhány vidéki egyesület kimagaslott, hiszen náluk nem voltak olyan szigorúak a korlátozások, de mi is remek munkát végeztünk, jól felkészültünk, és kitűnő eredményeket értünk el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!