Kézilabda
Gerháth Fanni

Keresés

Május végéig minden kajak-kenu versenyt töröltek vagy halasztottak

Publikálva: 2020.03.19 Frissítve: 2020.03.18 Kajak-kenu

A Nemzetközi kajak-kenu szövetség május végéig valamennyi versenyét törölte, vagy elhalasztotta, egyúttal arról is döntött, hogy miként osztaná szét a fennmaradt olimpiai és paralimpiai kvótákat.

A nemzetközi szövetség hírleveléből kiderült, a döntésnek több olimpiai és paralimpiai kvalifikációs viadal is áldozatául esett, köztük a gyorsasági szakágban az első világkupa, a racicei európai kontinentális kvalifikációs verseny. A második, duisburgi világkupát ugyanakkor június végén még pótolhatják, de erről csak április végén döntenek a szervezőkkel közösen. A magyarok a tavalyi világbajnokság alapján öt férfi és hat női kajakos, továbbá két női kenus indulási joggal rendelkeznek.

A szlalom kajak-kenuban elmarad a kvótaszerző kontinensviadal, ebben a szakágban a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyt a tokiói játékokra. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal sem lesz magyar versenyző az olimpián.

Amennyiben Duisburgban nyáron meg tudják rendezni a versenyt, akkor ott lehet majd paralimpiai kvótákhoz jutni, ha nem, akkor a tavalyi világbajnokság alapján egészítik ki a mezőnyt. A parakajakosoknak és kenusoknak egyébként a németországi verseny a világbajnokságuk lenne.

Az nemzetközi szövetség azok után döntött a kvótahelyzetről, hogy kedden egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

A nem olimpiai számok szegedi világbajnoksága továbbra is július 10-12-i dátummal szerepel a szervezet versenynaptárában.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!