Kézilabda
Porobic Zoé

Magunkra kell odafigyelnünk

Publikálva: 2016.09.23 Frissítve: 2016.09.23 Kézilabda

Békéscsabán szerezné meg első győzelmét Golovin Vlagyimir együttese.

A női kézilabda NB I második fordulójában az MTK Budapest Békéscsabára látogat.

Egyik csapatnak sem volt könnyű dolga az első körben: Skaliczki László lányai a tavalyi negyedik helyezett DVSC-TVP, Golovin Vlagyimir tanítványai pedig az ötödik helyen záró Dunaújvárosi Kohász KA ellen léptek pályára. A békéscsabaiak 31-19-es, a fővárosiak 31-20-as vereséget szenvedtek.

Bízom benne, hogy csak a lámpaláz miatt volt olyan az első meccs, amilyen. Hiányzott az agresszió, nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk – idézte fel a vasárnapi találkozót Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – A DKKA ellen mutatott játék nem lesz elég Békéscsabán.

A két együttes négy alkalommal találkozott az előző szezonban: kétszer az alapszakaszban, kétszer pedig a 9-12. helyért folyó rájátszásban. Jól jellemzi a tavalyi kiegyensúlyozott erőviszonyokat, hogy egyszer sem volt négygólosnál nagyobb különbség a két csapat között, sőt, egyszer pontosztozkodással ért véget a párharc.

Ez lesz a Békéscsaba első meccse hazai pályán. Nehéz dolgunk lesz, főleg, mivel a napokban még tovább erősödtek, új igazolások érkeztek. Ez megnehezítette a feltérképezésüket – árulta el Vova. – Persze nem elsősorban rájuk kell odafigyelnünk, sokkal inkább magunkra, hogy ne kövessük el újra a vasárnapi hibákat.

Olga Nyikolajenkónak minden bizonnyal nem lesz szüksége idegenvezetőre a békéscsabai Városi Sportcsarnokban, mivel „Oli” hat évet töltött a viharsarokban, mielőtt kék-fehérbe öltözött volna.

Biztos furcsa lesz vendégként pályára lépni, de nem bánom, mindent megteszek a győzelemért – mondta az ukrán jobbátlövő. – Nem lesz könnyű dolgunk, de sokat készültünk, így remélem, megnyerjük a meccset.

2016. szeptember 23. 18:00 Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest; női kézilabda NB I-es bajnoki mérkőzés, Városi Sportcsarnok (5600 Békéscsaba, Gyulai út 44.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!