Atlétika
Kulunics Vince

Magabiztos siker Sopronban

Publikálva: 2017.03.09 Frissítve: 2017.03.08

A férfi kosárlabda NB I/B 18. fordulójában az MTK Törökbálint a Soproni MAFC-NYME otthonában tudott győzni.

Soproni MAFC-NYME – MTK Törökbálint 67-87 (10-24, 19-18, 22-32, 16-13)

Bár a SMAFC a tabellán csak a 11. helyet foglalja el, Sopronba általában nem a könnyű győzelemért mennek a csapatok. Ezúttal viszont az első perctől kezdve az MTK Törökbálint akarata érvényesült.

Már az első negyedben 14 pontos előnyt szereztek a vendégek (10-24), a félidőben pedig 29-42 volt az állás.

A harmadik játékrészben alaposan megszórták a kék-fehérek a hazai gyűrűt, a 32 dobott pont önmagáért beszél, és ezzel gyakorlatilag végképp eldőlt a találkozó végkimenetele (51-74). A záró etap közepén már 28 ponttal is vezettek a fővárosiak (55-83), és bár az utolsó percekben kicsit faragott hátrányából a soproni csapat, az MTK Törökbálint sikerét egy pillanatra sem fenyegette veszély.

A fővárosiak közül hatan is kétszámjegyű dobott ponttal zártak (Boinitzer Dávid, Bihari Máté, Horváth Kristóf, Mohay Péter, Jakab Péter, Máriás Gergő) és az ezúttal kevesebbet pályán töltő Szabó Tibor is gyorsan betett nyolc pontot a közösbe, Jakab Péter pedig az asszisztokkal sem fukarkodott (9).

Az MTK Törökbálint győzelmével feljött a harmadik helyre a tabellán, legközelebb pedig a Motax-Pápai KC ellen lép pályára, hazai pályán.

Szarvas Gábor:Az első perctől kezdve úgy állt hozzá a csapat a mérkőzéshez, ahogy a győzelem megszerzéséhez szükséges. Az alapszakasz végjátéka előtt nagy szükségünk volt a két pontra, hogy kedvező pozícióból vághassunk neki a rájátszásért folyó végső küzdelmeknek. Gratulálok a csapatnak, a mai egy nagyon magabiztos, erőtől duzzadó teljesítmény volt!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!