Kézilabda
Fekete Bozsana

Magabiztos siker Angyalföldön (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.10.15 Frissítve: 2015.10.15 Kézilabda

Szülinapi továbbjutás.

A női kézilabda Magyar Kupa második fordulójában a Vasas SC otthonában lépett pályára az MTK Budapest. A szerdai találkozó remek erőfelmérő volt a hétvégi, Budaörs elleni, létfontosságú bajnoki előtt. Bár a mondás szerint a rossz főpróba a jó előadás záloga, bízzunk benne, hogy ezúttal a Vasas elleni magabiztos győzelem után vasárnap is győzni tudnak a kék-fehérek. 

Vasas SC – MTK Budapest 8-9 (18-22)
Vasas csarnok, 200 néző
Vezette: Buza Bence, Cseszregi Bence

Vasas SC: Tzintzis, Márity – Hárs (2), Tóth, Kocsis, Lyngby (1), Nagy, Becséri (5), Ködmön, Rózsa (1), Németh, Borbás (2), Pados (1), Kerék, Katona (4/2), Barczi (2)
Vezetőedző: Csík János

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova (4), Tóth (1), Balog (6/5), Török, Horváth, Kovács, Blaubacher (1/1), Gera (1), Dakos (3), Faluvégi (1), Gorilszka (2), Valovics (1), Barna (2)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/2

A mérkőzés alakulása: 3.p.: 2-0, 10.p.: 3-3, 14.p.: 5-6, 23.p.: 6-8, 35.p.: 11-12, 40.p.: 12-15, 47.p.: 12-19, 53.p.: 15-20.

Jól kezdett a hazai gárda, az osztálykülönbség ellenére egy percig nem tűntek megilletődöttnek az angyalföldi lányok. Azonban az MTK Budapest védelme végig biztos lábakon állt, és ha egyszer-kétszer előnybe is tudott kerülni a Vasas, az ismét remek formában védő Ignácz-Pethő Renáta tett róla, hogy ne tudjon elhúzni a házigazda. Az első játékrész során szépen, lassan érvényesíteni tudta erőfölényét Golovin Vlagyimir együttese, bár a pontatlan befejezések miatt csak egygólos volt az MTK előnye a szünetben.

A második félidőben nagyjából ott folytatódott a játék, ahol negyed órával korábban abbamaradt. Minden egyes perccel fogyott a hazaiak ellenállása, és vált egyre egyértelműbbé a találkozó végkimenetele. Nem kis részt vállalt a sikerben a meccs legeredményesebb játékosa, Balog Beáta, aki mind az öt hétméteresét biztos kézzel értékesítette. Öt perccel a meccs vége előtt lehetőséghez jutott Putz Klaudia is, aki remekül pótolta Ignácz-Pethőt: ziccert és hetest is hárított. A hajrában két egymást követő kétperces kiállítás alatt ugyan felzárkózott a Vasas, azonban egyenlítésre már nem futotta az erejükből. Remélhetőleg a kék-fehér lányok erőt és önbizalmat tudnak meríteni kupasikerből, és vasárnap besöprik a két pontot Budaörsön. 

Golovin Vlagyimir: – Várható volt, hogy nem lesz egyszerű meccs. A védekezésünk nagyon szépen működött, a kapusteljesítmény kiváló volt, Ignácz-Pethő Reni 50%-kal védett az első félidőben, ám ebben az időszakban kicsit kapkodó volt a támadójátékunk, gyorsan le akarták tudni a lányok a mérkőzést. Aztán a második félidőre már megnyugodtunk, kidolgozottabbak lettek a támadásaink, és meg is lett az eredménye.

A győzelemmel és a továbbjutással a csapat egyben megajándékozta Paál László, szakosztály-igazgagatót is, aki szerdán ünnepelte születésnapját.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!