Atlétika
Szabó Beatrix

Magabiztos kezdés párosban

Publikálva: 2016.07.04 Frissítve: 2016.07.05 Tenisz

Babos Tímea és kazah párja, 1-4-ről fordított a második szettben a Keys-Stephens duó ellen, és jutott a következő körbe.

A rossz idő, a rendszeres esőzés miatt napokon át várt Babos Tímea arra, hogy párosban is pályára lépjen Wimbledonban.

Végül erre a nyitó hét utolsó napján került sor, mivel a szervezők úgy döntöttek, a lemaradás csökkentése miatt az első vasárnapon is lesz játék. Erre negyedszer került sor az angliai Grand Slam-verseny történetében.

A magyar-kazah duót az 5. helyen emelték ki, de elsőre így is veszélyes pásossal kerültek szemba. Keys és Stephens ugyan mostanában ritkán szerepel párosban, de tudásuk kiemelkedő. Stephensről pedig Timi tudja talán a legjobban, hogy mire képes párosban. A magyar és az amerikai játékos ugyanis a juniorok között három Grand Slam-tornát nyert 2010-ben.

Vasárnap végül az előzetes műsorban szereplő 2-es helyett a 9-es pálya adott otthont Timi idei első wimbledoni párosmeccsének. A módosítás egyáltalán nem zavarta meg a magyar játékost és kazah társát sem.

A 31 perces első szettben Timi és Svedova kétszer (1-1 és 4-2 után) nyerte el ellenfele adogatását. A magyar-kazah páros a második és a hatodik gémben bréklabdát hárított, szoros meccset láthatott a közönség.

A második játszma két, teljesen ellentétes részre osztható. Az első periódusban az amerikaiak jobban játszottak. A nyitó gémben 15-40-ről nyerték adogatásukat, majd 2-1 után 15-re brékeltek. Ezután Keys és Stephens 15-re nyerte adogatását.

A folytatásban azonban jött az örömteli fordulat, Timi és Svedova 4-2 után brékelt 30-ra, majd 4-4 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását. A végén a magyar-kazah kettős 30-ra nyerte szerváját, így – a 67 percig tartó mérkőzés után – bejutott a második fordulóba.

Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.) – Madison Keys, Sloane Stephens (amerikai) 6-2, 6-4.

Timi és Svedova következő ellenfele Aojama Suko és Ninomija Makoto lesz. Aojama 74. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 31. (2013. november 25.) volt. Eddig öt WTA-, és huszonhét ITF-versenyt nyert. Idei legjobbjaként döntős volt Nürnbergben (Németország, 250 ezer dollár, salak, társ: Renata Voracova). Három évvel ezelőtt elődöntős volt Wimbledonban a dél-afrikai Chanelle Scheepers oldalán. Ninomija 102. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 96. (2016. április 18.) volt. Eddig tizennyolc ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, idén két 50 ezer és egy 25 ezer dolláros tornán maradt veretlen.

– Azt gondolom, hogy ez elég nehéz első kör volt. Nyilván az ellenfelünk nem volt kiemelt, hiszen mi elég magasan vagyunk rangsorolva, de egyéniben mindketten nagyon jó játékosok. Ez be is bizonyosodott, alapvonalról nagyon jól játszottak, ütötték szépen a labdákat, hálójátékuk azonban gyengébb volt, mint a miénk. Végül is ennek köszönhető ez a viszonylag sima győzelem. Ami jó, nagyon jól játszottunk együtt. Én továbbra is a tenyeres oldalamon játszom, Szláva pedig a fonákján. Azt hiszem, ez jobban is működik nekünk. Örülök a győzelemnek, jót tett a lelkemnek is – nyilatkozta a találkozó végén Babos Tímea.

Szép volt lányok, gratulálunk!

(Forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!