Atlétika
Jankovics Dániel

Magabiztos győzelem, kis döccenővel

Publikálva: 2014.09.06 Frissítve: 2014.09.06 Kosárlabda női

Jól halad az MTK női kosárlabdacsapatának felkészülése a közelgő bajnoki szezonra. A lányok pénteken a szintén NB-I-es Vasassal játszottak, és nyertek 66-52-re. Az ellenfél mestere, Krivacevic Dragoljub már a meccs előtt úgy vélte, hogy fiatal csapatuknak nem az MTK-t kell legyőzni. Ez arra is utalhat, hogy a piros-kékek tisztelik a kék-fehéreket. A látottak alapján joggal.

A találkozó első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott, bőven estek a kosarak. A játékrész végén 20-16-ot mutatott az eredményjelző, a hazaiak javára. A folytatásban azután némiképp visszaesett a „pontvágó-lendület”, de ezt a szakaszt is hozta az MTK (13-11), így a nagyszünetben 33-27 volt az állás.

A második félidőt azután a vendégek kezdték jobban. A hazaiak mintha gondolatban még az öltözőben maradtak volna. A Vasas négy és fél perc alatt ledolgozta addig összeszedett hátrányát, és egyenlített (35-35). Csakhogy ezen a napon, ennél többre nem futotta a piros-kékektől. A harmadik negyed második felében újra rohamozni kezdett az MTK, s a szünetre megint néggyel vezetett (42-38).

Az utolsó játékrészben a házigazdák teljesen felőrölték a fáradni látszó vendégeket. 50-40-nél volt először tízpontos a különbség, amit még növelni is tudtak, így alakult ki a 66-52-es végeredmény.

Edzői nyilatkozatok:

Magabiztos győzelem, kis döccenővel

Stevan Cupic (vezetőedző, MTK-Budapest): Az a fontos, hogy nyertünk. Azért lényeges ez, mert nemcsak a bajnoki, hanem a felkészülési meccseken is a győzelem a lényeg. Ma az volt a fő kérdés, hogy a délelőtti kondicionáló edzéseken mennyire merevedtek le a lányok izmai. Ha nagyon, akkor nem tudtuk volna a saját játékunkat játszani. Szerencsére nem volt probléma. A Vasas nagyon fiatal csapat, többször ránkijesztett a meccs folyamán. Időnként a vezetést is átvették, de ilyenkor a lányaim mindig produkáltak egy hat-nyolc pontos szériát, amivel visszavették az előnyt. Az eredmény alapján simának tűnhet a győzelem, de nem volt az. A felkészülés gőzerővel halad tovább, a  jövő héten Szerbiába utazunk, ahol három meccset is játszunk, elsőligás ellenfelekkel.

 

Krivacevic Dragoljub (vezetőedző, Vasas): A felkészülésünk során eddig elsősorban a kondicionálással, és a védekezés formációk begyakorlásával foglalkoztunk, így támadásban még komoly hiányosságaink vannak. Ezzel együtt elégedett vagyok a látottakkal, mert nagy volt a küzdés, és az akarás. A lányok nagyon fiatalok, juniorokkal vagyunk tele, tőlük ennél sokkal több, nem várható. Teher alatt nő a pálma, a gyerekek az ilyen erős ellenfelekkel szemben tanulhatják meg a hatékony játékot, és a jó megoldásokat. Az MTK előrébb tart a felkészülésben, jó a játékoskeret, jó az edző, a bajnokságban is számolni kell velük. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!