Atlétika
Nemes Rita

Magabiztos győzelem a ZTE ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.02 Frissítve: 2020.12.02 Kosárlabda női

Hét mérkőzésből a harmadik győzelmét szerezte a TFSE-MTK Budapest női első osztályú kosárlabdacsapata, amely ezúttal hazai pályán nagy különbségű, 90–57-es sikert ért el a ZTE NKK-val szemben.

Hetedik mérkőzésén a nyolc meccs után még nyeretlen sereghajtóval, a ZTE NKK alakulatával találkozott hazai pályán a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata az NB I/A csoportban. Magyar Bianka együttese két győzelmet és négy vereséget tudhat maga mögött; az összecsapás előtt a tabella nyolcadik helyén tanyázott, szóval a lányoknak nagy szükségük volt a sikerre.

A párharcot centerünk, Németh Alma kétpontosa nyitotta, amelyre rögtön jött a válasz Kulcsár Bianka révén (2–2). Németh újabb kosarát követően nagy lendületet vettek a vendégek, s többek között Kulcsár remeklésének is köszönhetően öt perc után hét ponttal elhúztak (11–4). Alisia Jenkinsnek, Bernáth Rékának, és Boros Bertának hála gyorsan megkezdtük a felzárkózást, és a negyed végére már nyolcpontos előnnyel vonulhattak le a hölgyek: 25–17.

A folytatásban még magabiztosabban mozgott a TFSE-MTK; a felvonásban Boros, Jenkins és Németh is tíz pont fölé jutott. A hazaiak 24, míg a vendégek csupán 13 pontig jutottak, és ez azt eredményezte, hogy Magyar Bianka tanítványai 19 pontos előnnyel, 49–30-cal indulhattak a szünetre.

A harmadik játékrészt újfent Németh kétpontosa nyitotta, míg Alisia Jenkins elképesztő hatékonysággal kezdett támadni. Az etap végéhez közeledve Chanise Jenkins is áltépte a tízpontos határt. A lányok 20–12-re nyertek a negyedben, ezzel együtt már 70–42-re vezettek.

A zárófelvonást a zalaiak kezdték jobban, ám ezúttal is hamar fordult a kocka; Miljena Dzombetáéknak nem volt ellenszerük. A meccset végül több mint harmincpontos különbséggel, 90–57-re nyertük meg – évadbeli harmadik sikerünket megszerezve.

TFSE-MTK BUDAPEST–ZTE NKK  90–57 (25–17, 24–13, 20–12, 21–15)
Alisia Jenkins 28, Németh Alma 14, Chanise Jenkins 13, Boros Berta 11/9, Katona Szidónia 6/3, Kovács Vanessza 6, Nevana Markovic 6, Bernáth Réka 4, Kováts Gabriella 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!