Atlétika
Nagy Marcell

Női kosárlabda: magabiztos győzelem a Vasas Akadémia II. ellen a piros csoportban (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.14 Frissítve: 2021.01.15

Hazai pályán kilencedik mérkőzésén a hetedik győzelemért lépett parkettre az MTK-TFSE az amatőr női kosárlabda-bajnokság másodosztályában a Vasas Akadémia II. ellen. Csapatunk magabiztosan, jó második negyedet produkálva, végig vezetve 59–37-re nyert.

Miháczi Diána duplájával indult a Vasas Akadémia II. elleni mérkőzés; az első percekben csak hazai, MTK-s kosár született, több mint négy perc elteltével Kuncz Petra Laura révén szerzett először pontot a Vasas. Ezt követően az MTK-s lányok négy percig nem találtak be, ezt az időszakot Karlócai Julianna triplája törte meg (12–9). Hazai oldalról Burján Laura, míg vendég részről Salamon Zsófia pontjai alakították ki az első negyed végeredményét (15–11).

A második játékrészt is jól kezdte csapatunk, Király Andrea és Burján kosaraival már tizenegyre nőtt a különbség. A piros-kékek támadójátéka továbbra sem működött, az MTK pedig Szeitl Vanessza és Dömötör Petra pontjaival egyre jobban ellépett az ellenfelétől, a félidőben 41–17 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed mindkét csapat részéről visszafogottabb játékot hozott, a különbség folyamatosan húsz pont fölött mozgott. A játékrész mindössze nyolc MTK-s és hat Vasasos kosarat hozott (49–23).

A záróetapot Karlócai triplája nyitotta, majd vendégrészről Kun Rita és Kuncz próbálta faragni a két csapat közti ponttávolságot, de Szeitl és Hanti kosaraival húsz pont fölött tartotta a különbséget a TFSE. A negyedik negyedet végül négy ponttal a Vasas Akadémia nyerte, de együttesünk így is fölényesen, 59–37-re győzte le a Vasast. Az MTK-ból tíz játékos is szerzett kosarat, a csapat legeredményesebb játékosa a 12 pontig jutó Szeitl Vanessa volt.

MTK-TFSE–Vasas Akadémia II. 59–37 (15–11, 26–6, 8–6, 10–14)
Szeitl Vanessza 12/6, Király Andrea 9/6, Szeli Dorina 7, Hanti Daniella 7/3, Karlócai Julianna 6/6, Dömötör Petra 6/3, Burján Laura 5/3, Sólyom Sára 3/3, Miháczi Diána 2, Benke Sára 2, Munkácsi Enikő Anett

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!