Kézilabda
Kobela Tamara

Magabiztos győzelem a hazai évzárón

Publikálva: 2019.12.13 Frissítve: 2019.12.13

Az esztendő utolsó hazai mérkőzésén - a kiegyenlített első negyed után fokozatosan elhúzott, és - nagyarányú győzelmet aratott együttesünk.

MTK-Elite Basket–PVSK-Cargate 97-72 (20-20, 20-14, 33-12, 24-26)

Horváth Barnabás triplájával indult a mérkőzés, majd 9-6 után megakadtunk, és zsinórban kilenc pontot dobtak a pécsiek (9-15). Az első negyed döntetlen állásnál ért véget (20-20). Farkas Dániel, Jakab Péter, és az egyre jobban beinduló Takács András találataival csakhamar nyolcpontos előnyhöz jutottunk (32-24), amiből a félidőre hat maradt (40-34).

A nagyszünet után Takács látványos zsákolása adta meg az alaphangot, majd Nagy Szabolcs percei következtek: dupla-dupla-tripla sorrendben, hét pontot dobott be a közösbe. Egyre nagyobb fölénybe került csapatunk, és Czakó Tamás szép megoldása, majd Horváth hárompontosa után először növekedett 20 pontnyira a különbség (60-40). Takács-parádé következett, úgy szerzett szinte pillanatok alatt újabb hét pontot, hogy benne volt egy faulttal együtt bedobott tripla is. A henger folytatódott, a záró játékrész előtti állás Dobos Márk büntetőivel alakult ki (73-46). Mind a 12 nevezhető játékosunk lehetőséghez jutott, és mindannyian éltek a lehetőséggel: Juhász Kájusz és Harsányi András is feliratkozott a pontszerzők közé, Tóth András pedig két triplát is elsüllyesztett a vendéggyűrűben.

Kellett a siker, és örömteli, hogy magabiztos győzelemmel zárta csapatunk a hazai bajnokik sorát 2019-ben. Az első körben még egy mérkőzésünk van, Baján.

Horváth Balázs:Gratulálok a fiúknak, és nagyon büszke vagyok rájuk. Egyrészt, mert rendkívül fontos győzelmet sikerült begyűjtenünk, másrészt, mert ezzel a sikerrel megszakítottunk a negatív sorozatot. Jövő héten felkészülünk a Baja csapatából, és nyerni megyünk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!