Kézilabda
Dakos Noémi

Maccabi: családias családi nap a Városmajorban (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.28 Frissítve: 2022.11.27 Maccabi

Az MTK Budapest sportolóit nagyon szerették a családi napon.

Meghitt hangulatban zajlott az MTK Budapest Maccabi szakosztálya által szervezett családi nap, a klub városmajori vívó- és kosárlabdacsarnokában, ahol flódnival, meleg teával és forralt borral várták a famíliákat a klub munkatársai, sportolói.

Olimpiai bronzérmesünk, Tóth Krisztián a feleségével és két gyermekével érkezett, közülük a kisebb, november 28-án ünnepli első születésnapját. Krisztián magával hozta bronzérmét, amit a tokiói olimpián szerzett, és a műsorvezető kérdésére elmondta, hogy a párizsi ötkarikás játékokon is jól szeretne szerepelni. Alig lépett el a mikrofontól, máris „megtalálta” az egyik kisfiú, aki dzsúdózni szeretne, és Krisz segítségét kérte, hogy vezesse be a sportág rejtelmeibe.

Karatékánk, Hárspataki Gábor is olimpiai bronzérmével érkezett, és elmondta, hogy kifejezetten élvezi, hogy a mérkőzéseit csak az utolsó pillanatokban dönti el, ahogy Tokióban is tette. Reményét fejezte ki, hogy sportága bekerül a 2028-as Los Angeles-i olimpia programjába, ahol szívesen fényesítené a tavalyi medált.

Székely Balázs, evezősszakosztályunk vezetője beszámolt arról, hogy utánpótlás-nevelő egyesületünk jó úton halad, hiszen nagyságrendekkel több pontot szereztek a klubok rangsorában, mint néhány évvel ezelőtt, és megtudhattuk tőle, hogy sokat vár a friss igazolásoktól.

Galambos Péter, kétszeres Európa-bajnok evezősünk bízik benne, hogy olyan egységet sikerül kialakítani mellyel sikeres lehet az olimpiai kvalifikációs versenyeken. Könnyűsúlyú egypárban – nem olimpiai szám – pedig a 2023-as világversenyeken szeretne jól szerepelni.

Velenszki Tamás, kajak-kenu szakosztályunk vezetője – aki egyébként várja a kajakozni, kenuzni vágyó fiatalok jelentkezését – bizakodó abban a tekintetben, hogy a korosztályos világbajnok, Panyik Zsombor a felnőttek között is megállja a helyét, de szerinte a szakosztály több olyan sportolóval is rendelkezik, akik akár a következő olimpiákon sikerre vihetik a kék-fehér színekjet.

A sérüléséből éppen felépülő félben lévő magasugrónk, Jankovics Dániel már teljes értékű edzésmunkát végez, és nagy célja, hogy megdöntse edzője, Deutsch Péter fedettpályás országos csúcsát.

Dr. Nguyen Anasztázia, az MTK Budapest távolugrója elmondta, hogy mennyire fontos az összpontosítás a szakágában, de kitért arra is, hogy mennyire szívesen részt venne a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon.

Rúdugrónk, Nagy Marcell bevezetett minket abba, hogy mennyire nehéz eltévedni a levegőben, és hogy évekbe került, amíg megszerezte magabiztosságát a levegőben.

Pál Tamara, kézilabdázónk az egy nappal korábbi Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni mérkőzést értékelve elmondta, hogy nagy hátrányt jelentett számunkra, hogy sérülés miatt két játékosunkat nélkülözni kellett, de szerinte a csapategység sokat segíthet a jövőben.

Győri Barbara, kézilabdacsapatunk kapusa szerint a kapusok nem „bolondok”, ahogy a közbeszéd tartja, de kell egyfajta jó értelemben vett őrültség a hálóőröknek, bár hat méterre vannak a támadóktól, de ő nem szívesen játszana beállót, mert azokat „csípik, rúgják, harapják”.

Szényi Pétertől – tőr- és párbajtőrszakosztályunk világbajnok vezetőjétől – megtudtuk, hogy azért indul még ma is versenyeken, mert imádja sportágát, de azt is elmondta, hogy a klub utánpótlás-nevelő filozófiája és a magas színvonalú szakmai munka alapján a következő esztendőkben várható, hogy a világversenyeken az MTK Budapest sportolói – is – megörvendeztetik sikerekkel a szurkolókat.

Vendégeink kipróbálhatták a FIFA23 esport játékot PS5-ös konzolokon, megmérkőzhettek egymással evezős- és kajakos ergométeren. A gyermekeket – a piciknek kialakított standon – arcfestés, lufihajtogatás, csoki és – lemosható – tetoválás várta, de asztaliteniszben és kosárlabdában is összemérhették tudásukat a kilátogatók.

Jövőre veletek ugyanitt!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!