Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Lutter: „Sok meglepetést szeretnénk még szerezni”

Publikálva: 2015.01.04 Frissítve: 2015.01.07 Röplabda

Lutter Eszter, friss igazolásként, kezdetben nehezen találta a helyét az MTK Budapest röplabdacsapatában, de bízott a változásban. Nem csalódott. Az együttes fordulóról-fordulóra formálódott, okozott meglepetéseket és a lányok között barátságok szövődtek.

– Korábban a TF-ben játszottál. Miért döntöttél úgy, hogy az MTK Budapestbe igazolsz?

– Az akkori csapatunk gyakorlatilag felbomlott. Mivel fejlődni szerettem volna, és hallottam, hogy az MTK-ban naponta kétszer edzenek, ez megtetszett és átigazoltam.

– Milyen gondolatok jártak a fejedben, amikor MTK Budapest mezben a TF otthonában léptél pályára?

– Mindenképpen presztízsmeccs volt. Nagyon sajnáltam, hogy nem sikerült győznünk. Nemcsak nekem, az egész csapatnak nem úgy sikerült akkor, ahogy szerettük volna. Bízom benne, hogy a második körben szerencsét hoz a hazai pálya, és szoros meccset vívhatunk ellenük.

– Nehezen indult a bajnokság, hiszen sokan jöttetek, sok helyről, és össze kellett csiszolódnotok. Sikerült?

– Csarnokavató edzőmérkőzéssel készültünk a szezonra. Bár jól sikerült, nagyon kevés idő volt a felkészülésre. Sokkal többet kellett volna játszanunk a bajnokság előtt. Ez a Kaposvár és a Miskolc elleni első meccseken ki is jött. Nem voltunk összeszokva és nem várt vereségeket szenvedtünk.

– A helyzet azóta pozitívan változott!

– Úgy érzem, mióta Oláh János velünk dolgozik és segíti vezetőedzőnk, Szél Márti munkáját, azóta a csapatnak is sokkal könnyebb, mert felosztják egymás között a munkát, vagyis minket, játékosokat. Folyamatosan fejlődünk, és sokkal jobban megértjük egymást a pályán.

– Szerinted kik a csapat alapjátékosai?

– Szerintem Tímár Edit, Dégi Barbi, Bleicher Réka és Hackl Szilvi a csapat meghatározóbb emberei. És nagyon remélem, hogy Szalma Alexandra is nagy meglepetést fog okozni ellenfeleinknek a bajnokság második részében.

– Hogyan értékeled a saját teljesítményed?

– A szezon elején nehézséget okozott, hogy nyitásfogadásban jóval többet kellett vállalnom az előző évhez képest, de úgy érzem, ez most már egész jól megy, és magabiztosabb is vagyok. Persze vannak hullámvölgyeink, de szerintem egyre jobb az összhang.

– Melyik meccsre emlékszel vissza legszívesebben?

– A legértékesebb, mindenképpen a Jászberény elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésünk, ahol 3-0-ra nyertünk. Mindenkinek jól ment a játék, én is akkor remekeltem leginkább. Hihetetlenül felszabadultan tudtunk játszani. Elmondhatatlan öröm és boldogság volt az addigi hét vereség után ilyen győzelmet produkálnunk. Azután az itthoni Jászberény elleni meccsünkre is ez volt jellemző: 3-0-ra nyertünk úgy, hogy a két bajnoki között a Magyar Kupából kiejtettek minket.

– Mit vársz a tavaszi szezontól?

– Nagyon bízom benne, hogy a folytatásban is sok meglepetést fogunk okozni. Ennek a csapatnak jobb helyen kell szerepelnie a tabellán, mint amit a jelenlegi pontok mutatnak. Mindent megteszünk az előrelépésért!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!