Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: Lépnünk kellett a kapuskérdésben

Publikálva: 2021.09.07 Frissítve: 2021.09.07 Kézilabda

Suba Sára sérülése miatt Rutka-Győrffy Alexandra oldja meg gondjainkat, aki kölcsönbe érkezett.

Suba Sára sajnálatos csuklótörése után biztossá vált, hogy a kiesését pótolnunk kell, így a felépüléséig új kapus erősíti csapatunkat. Köszönettel tartozunk a Szent István SE csapatának, hiszen segítő kezet nyújtottak a bajban, újdonsült kapusunk ugyanis a nyáron, a másodosztályban szereplő klubhoz igazolt, de Saci sérülése után mindent megtettünk, hogy Szandi minket erősítsen. Rutka-Győrffy Alexandrát a váratlanul adódott lehetőségről kérdeztük.

– Hirtelen jött a váltás, hiszen egyik nap még a Szent István SE csapatával készültem, következő nap pedig már belecsöppentem az MTK Budapest nyári felkészülésébe. Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen nem minden nap dolgozhat együtt az ember a magyar válogatott szövetségi kapitányával, illetve külön boldogság számomra, hogy a nemzetközi kupameccseken is szerepelhetek a kék-fehérek játékosaként.

Szandi már el is kezdte a közös munkát új csapatával, az utolsó két edzőmérkőzésen már az MTK-s lányokkal együtt utazhatott Debrecenbe és Székesfehérvárra is, a szombaton induló bajnoki mérkőzésen pedig már velük együtt harcolhatja ki az első győzelmet a 2021/22 idényben. Szandit mesélt arról is, hogyan sikerült neki a beilleszkedés, mik az első tapasztalatai az új klubjánál.

– Eléggé izgultam az első edzés előtt, hogy mit fognak szólni az érkezésemhez a lányok, de mindenki nagyon kedves volt velem. Ellenfélként már szinte mindenkivel találkoztam a korábbi években, most pedig folyamatosan a segítségemre vannak, hogy minél gyorsabban felvegyem az itteni ritmust. Az NBI/B és az NBI mezőny között a különbség ég és föld, hiszen minden gyorsabb, a játékosok sokkal képzettebbek. Vova edzéseire pedig különösen igaz, hogy nagyon sok koncentrációt és pontosságot igényelnek, nem mondhatnám, hogy altatni kellett esténként a két edzés után, nagyon elfáradtam a tréningeket követően. Bízom benne, hogy hasznos tagja tudok lenni az együttesnek, és Saci visszatéréséig segíteni tudok nekik.

A kölcsönadási szerződés október végéig szól, így a bajnokság első felében, illetve a nemzetközi kupatalálkozón is számíthatunk a rutinos kapusra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!