Kézilabda
Szőke Szonja

Lepattanók nélkül nem megy

Publikálva: 2020.10.10 Frissítve: 2020.10.10

Férfi kosárlabdacsapatunk hazai pályán, a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnáziumban rendezett mérkőzésen 71–69-re kikapott a Salgótarjáni KSE együttesétől, így továbbra sem szerzett pontot az aktuális évadban.

Tavaly két ponttal nyertünk, most ugyanennyivel kaptunk ki Törökbálinton a Salgótarján ellen. A csapat sokkal jobban küzdött és játszott, mint az első bajnokin, Pécsen, bár az első percekben úgy tűnt, hogy jóformán csak a 19 éves Juhász Kájusz vette észre a mieink közül, hogy elkezdődött a mérkőzés.

Az első negyed után kettő, a félidőben négy, a harmadik játékrész után hat ponttal vezettek a vendégek, de a most is kiválóan küzdő Hegedűs Attila vezérletével tartották magukat a mieink, és másfél perccel a vége előtt átvettük a vezetést (66-65). Sajnos utána a Salgótarján színeiben játszó Kalau Joel Nshimba bedobott két triplát, és bár a végén két dobásunk is volt az egyenlítéshez, ez most sajnos nem sikerült.

De nem ez volt a döntő tényező, hanem a lepattanók. A számok beszédesek: a mi palánkunk alatti összesen 47 lepattanóból 27-et szedett le hazai játékos, 20 (!) pedig a támadóknál landolt. Ezzel szemben a Salgótarján palánkjánál az összesen 36 lepattanóból 32-t a vendégek szedtek le, mi pedig csak 4-et. Tehát a mi gyűrűnk környékén 1 támadó lepattanóra 1,35 védő jutott, addig a másik térfélen 1 támadó lepattanóval szemben 8 védő lepattanó áll a számsorban... Szinte csoda, hogy ennek ellenére majdnem nyertünk.

Simán állhatnánk most 2-0-ra, de a tabellán 0-2 szerepel. Fiataljaink közül Juhász Kájusz igen jó teljesítményt mutat, és szépen fejlődik a 20 esztendős Láncos Krisztián is, továbbá újabb ELITE SE nevelés, a 17 éves Spiriev Artemon is bemutatkozott már a felnőttek között. A rutinos játékosok közül viszont eddig csak Hegedűs Attila mutatott egyenletesen jó teljesítményt, nála érződik leginkább a győzniakarás.

Horváth Balázs: – Gratulálok a Salgótarján csapatának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sajnos ismét olyan meccset buktunk el, ami egy labdán múlt. Nagyon sajnálom a vereséget, viszont a csapat teljesen más arcát mutatta, mint két héttel ezelőtt. Innentől kezdve ennek a mentalitásnak és győzniakarásnak kell kiindulási alapnak lennie. Még egy, de nagyon fontos mozaikot kell a helyére tenni és jönnek a győzelmek, ami újra meg fogja adni a csapat önbizalmát. Ezt rögtön kedden, a Nyíregyháza ellen kellene megvalósítani, ami nem lesz egyszerű feladat, mivel ők a a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. Azt garantálhatom mindenkinek, hogy nem fogunk asszisztálni egyik csapat győzelméhez sem, küzdeni fogunk és célunk megszerezni az első győzelmünket a bajnokságban.

MTK ELITE Basket - Salgótarjáni KSE  69-71 (16-18, 22-24, 12-14, 19-15)

A szezon első bajnoki mérkőzését játszó utánpótlás együttesünk biztosan győzött.

MTK ELITE Basket U20 - Salgótarjáni KSE U20  90-51 (34-11, 11-14, 23-4, 22-22)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!