Torna
Schermann Bianka

Lentről a mennybe

Publikálva: 2020.08.18 Frissítve: 2020.08.18 Atlétika

Klubunk 17 éves gerelyhajítója, Sári Pálma úgy érzi, megérte várni a kézzel fogható, remek eredményre, amely most a juniorbajnoki címmel karöltve érkezett meg.

Nagy egyéni csúccsal, 49.66 méteres dobással nyerte meg az országos atlétikai juniorbajnokság leány gerelyhajító számát klubunk 17 éves versenyzője, Sári Pálma. Magyari Zoltán tanítványának a felnőttszerrel, azaz a 600 grammos gerellyel elért legjobb eredménye a hatodik kísérletre érkezett meg szombaton az Ikarus BSE pályáján.– Számomra a verseny óriási csoda volt. Leginkább azért, mert az első öt dobásnál nem éreztem, hogyan vihetnék bele erőt, és nagyon nehezen akart összejönni a technikai rész is. Aztán az edzőm odajött hozzám, és mivel tudja, hogy keresztény vagyok, olyat mondott, ami nagyon betalált. Azt mondta, most már lentről dobhatok fel a mennybe. Ezután éreztem, hogy elérkezett az a dobás, amikor minden ki fog jönni. Életemben először tapsot is kértem, ez is szokatlan volt. És amikor megláttam, hogy 49.66 lett… Teljes volt az öröm. Nem kérdés, hogy az erőt Istentől kaptam. Hálás vagyok, hogy elvezetett Magyari Zolihoz, és ő megtanulta, mit, hogyan kell nekem mondani, én pedig megtanultam azt jól venni és helyesen átdolgozni fejben, hiszen a gerelyhajításban szinte minden ott dől el.

A fő erényeként leginkább szorgalmát kiemelő Pálma arról is szót ejtett, ez a bajnoki cím egyértelmű visszaigazolást nyújt számára arról, hogy megéri dolgozni. Az Egerben élő versenyző tavaly április óta edz Magyari Zoltánnal, az MTK Budapestbe hivatalosan idén februárban igazolt a fejlődése érdekében. Az edzésekre olykor heti három alkalommal is felutazik a fővárosba.

 Tavaly nyáron még sokat sírtam a versenyeken, mert nem akart beérni a munka gyümölcse. Ezért köszönettel tartozom azoknak, akik végig bátorítottak, és biztattak, ne adjam fel. Örülök, hogy most lett eredmény. Mindig kitűzök magam elé egy nagy célt, és ha nem elsőre sikerül elérnem, azzal is megelégszem, hogy kis lépésekkel haladok felé. Az ötven méterhez már nem sok hiányzik, bízom benne, hogy még az év hátralévő versenyein megdobom.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!