Kézilabda
Kekezovity Anna

Lelkileg, szervezésben és mezőnyerősségben is kemény volt a Borsos Olivér-emlékverseny

Publikálva: 2020.11.02 Frissítve: 2020.11.02 Tenisz

Az MTK Budapest teniszszakosztályának vezetőjével, Balázs Györggyel beszélgettünk a Budapesten vasárnap véget ért Borsos Olivér-emlékversenyről.

A Budai Tenisz Centrumban múlt szerdától vasárnapig zajlott a Borsos Olivér-emlékverseny; a junior teniszezők world tour sorozatának budapesti állomásaként.

– A rendezés jogát hónapokkal ezelőtt, már tavasszal megkaptuk. A nyári tragédiát követően az edzőkkel és a vezetőkkel együtt kitaláltuk, hogy Olivérről nevezzük el a tornát, és ezt a nemzetközi szövetség is jóváhagyta. A legutóbbi nyolc napban magam sem tudtam úgy bemenni a teniszklubba, hogy ne ő járt volna a fejemben. A kollégám, a gyerekkori barátom és a riválisom egyaránt volt. Azt hiszem, ha valahonnan fentről látta, hogy mindez érte történt, akkor nagyon büszke volt ránk – nyilatkozza az MTK Budapest szakosztályvezetője, Balázs György.

A mester a rendezés nehézségei mellett arra is kitért, hogy a mezőny erősségére sem lehetett panasz.

– Az utóbbi hónapok legerősebb nemzetközi juniortornája volt ez, a fiúk és a lányok egyesben és párosban is megmutathatták, mire képesek. Nagyjából kilencven külföldi sportoló érkezett, az MTK-t pedig tizenkét fiatal képviselte. A lebonyolítás a járvány miatt nagyon nehéz volt; sokkal többet kellett a papírokkal foglalkozni, rengeteg koronavírustesztet csináltunk, testhőmérsékletet mértünk. Mindenkinek több feladata volt emiatt.

Sportolóink közül a legjobb eredményt Kincses Kristóf érte el, egy fordulót ment egyesben a főtáblán, majd a második körben kikapott a horvát Ivan Sodantól.

– Tizenhét éves, van tehát még egy éve ebben a mezőnyben. Bokasérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, nagyon szép, hogy így is túljutott az első fordulón. Öccse, Kincses Kolos tizenhárom évesen játszott a nála jóval idősebbekkel szemben, és helyt állt. Nagy reménység, kiváló játékos válhat belőle. Kiemelném Gubi Trisztánt is, aki biztató teljesítményt nyújtott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!