Kézilabda
Szőke Szonja

Legyőztük a Vasas Akadémiát

Publikálva: 2019.11.15 Frissítve: 2019.11.15

Tízpontos hátrányból fordított férfi kosárlabdacsapatunk.

MTK-Elite Basket–Vasas Akadémia  63-60 (14-20, 19-14, 13-18, 17-8)

Az első hat perc kiegyenlített állása (9-9) után 2-9-es szakasszal kissé ellépett a vendégcsapat (11-18). A játékrész hatpontos Vasas vezetéssel zárult (14-20). Jakab Péter, Takács András és Czakó Tamás kosaraival előbb kiegyenlített, majd a csapatunkat mesterien dirigáló Jakab hárompontosával a vezetést is átvette az MTK-Elite Basket (25-24). Oda-vissza estek ezután a találatok, a nagyszünetben a vendégek álltak egy ponttal jobban (33-34).

Már az első félidőben is főleg a védekezés dominált, a másodikban pedig ez tovább fokozódott. Sajnos elsősorban a vendégekre volt ez elmondható. Agresszív, kőkemény, a faulthatáron éppen innen és sokszor túl is alkalmazott védekezésükre nehezen találtuk a választ. Fokozatosan ellépett a Vasas, a negyed első hét percében dobott öt pontunkkal szemben a piros-kékek 14 pontja állt, így tízzel vezettek a vendégek (38-48). Nagy Szabolcs triplája úgy kellett, mint egy falat kenyér (végül Nagy összesen négy hármast szórt). Takács büntetőivel hat pontra feljöttünk, így hatpontos Vasas előnnyel kezdődhetett a záró etap (46-52).

Jól látszott, hogy a harmadik negyed utolsó időszakában a kemény védekezés terén is felvette a kesztyűt együttesünk, és azt a rövid szünetben sem vette le. Minden egyes labdáért, minden pozícióért óriási küzdelem folyt a pályán, és ekkor már az ilyen helyzetekből is egyre többször jöttek ki győztesen a hazai játékosok. És a remek védekezés meg is hozta az eredményét: Czakó Tamás, Bognár Mátyás kosaraival, majd Horváth Barnabás bravúros labdaszerzését és nagyszerű passzát követően a fantasztikus mezőnymunkát végző Szatmári Zsombor duplájával előbb kiegyenlített, sőt, alig hét perccel a vége előtt, Szatmári saroktriplájával a vezetést is átvette az MTK-Elite Basket (55-52). Mindent megpróbált a Vasas, de Horváth Balázs játékosainak teljesítménye ellen nem tudtak mit tenni a vendégek. Jakab Péter sziporkázott, Nagy Szabolcs újabb triplát hintett, Szatmári Zsombor sorra szerezte vissza a már-már elveszettnek tűnő labdákat, és minden egyes játékosunk küzdött, hajtott, harcolt. Három perccel a vége előtt megnyugtatónak tűnő, nyolcpontos hazai vezetést könyvelhettünk el (62-54). Bár a végjátékot sikerült izgalmassá tennünk, a lefújást követően jöhetett a hazai ünneplés.

Újabb remek sikernek örülhetünk, megint olyan csapatot győztünk le, amelyet előrébb rangsorolnak, mint a miénket. Gratulálunk! Újra és újra ki kell emelni játékosaink nagyszerű küzdését, valamint a csapat szervezettségét. Nincs más teendő, menni kell tovább ezen az úton. Ez a hozzáállás a sikerek záloga!

Horváth Balázs:A vasárnapi találkozóhoz hasonlóan ismét nagy csatán vagyunk túl, melyen rendkívül értékes győzelmet sikerült begyűjtenünk. Az látszott, hogy a két csapat edzője nagyon jól ismeri egymást. Mindkét gárda maximálisan felkészült az ellenfél játékából, és ez magas színvonalú védekezést eredményezett. Játékosaink ismét megmutatták, mekkora szívük van, hiszen elviselték, hogy tízlpontos hátrányból kellett visszakapaszkodni a mérkőzésbe, ami sikerült is, és ehhez gratulálok nekik. Ami Nyíregyházán a hátrányunk volt, az a mai napon az előnyünk: a mérkőzés 40 percig tart. Büszkék lehetünk a fiainkra, hiszen hétről hétre bizonyítják, dolgozó és egyetemre járó emberekként, hogy az élet két különböző területén is helyt lehet állni magas szinten. Nagyon boldogok vagyunk, viszont nincs sok időnk az örömre, hiszen jövő héten Veszprémbe látogatunk, ahova nem kirándulni megyünk, hanem bravúrt szeretnénk elérni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!