Durst Anna

Legyőzte a lelki gátakat

Publikálva: 2020.08.13 Frissítve: 2020.08.12 Tenisz

„Abban sem voltam biztos, hogy elindulok a tornán, de már csak miatta is összekaptam magam” – mondja teniszezőnk, Tóth Amarissa, aki hiába nyerte meg az U18-as ob-t, a veszteség, ami edzője, Borsos Olivér halálával érte, sokkal nagyobb…

A múlt héten U18-as országos bajnokságot rendeztek a Park Teniszklubban, ahol a lányok mezőnyében nem történt különösebb meglepetés: klubunk két versenyzője, az első kiemelt Szabanin Natália, valamint a második helyen rangsorolt Tóth Amarissa jutott el a fináléig. Az aranyéremről döntő ütközetben végül utóbbi 6:1, 6:2-re győzedelmeskedett.

– Lelkileg nagyon nehéz volt odaállnom erre az ob-ra – magyarázza megkeresésünkre a bajnok Tóth Amarissa. – Néhány napja vesztettem el az edzőmet, Borsos Olivért, és ezt a tragédiát nemigen tudom feldolgozni. Padlóra kerültem én is, mint mindenki, aki valamilyen formában együtt dolgozott vele. Abban sem voltam biztos, hogy elindulok az ob-n, aztán úgy voltam vele, hogy már csak miatta is össze kell kapnom magam. Kötelességemnek éreztem, hogy játsszak!

Úgy tűnik, mentálisan nagyobb kihívás előtt állt a 17 éves játékos, mint fizikálisan vagy a tenisztudást nézve.

Ez így igaz, bár hozzá kell tenni, hogy a három legjobb korosztályos versenyző ott volt ezen az ob-n, szóval a lehető legerősebb mezőny gyűlt össze. Szerencsére nekem végig kijött a lépés, úgy gondolom, hogy a döntőben is jól játszottam. Konkrétan erre a versenyre nagyjából két hetet készültem, de mivel a karanténidőszakban is teniszeztem és Hajdúszoboszlón is pályára léphettem néhányszor, erős felkészülés volt mögöttem. De valóban, lelkileg nem könnyű mérkőzést vívni akkor, amikor ilyen tragédia történik a környezetedben.

Arra is kíváncsiak voltunk, mit várhatunk Amarissától a folytatásban, de a legtöbb teniszezőhöz hasonlóan ő is csak homályosan látja a hogyan továbbot.

– A US Open juniortornáját idén biztosan nem rendezik meg, ez már fix, talán a junior Roland Garrost igen, de majd meglátjuk. Igazából most gőzerővel készülök a szeptemberre, amikor is elvileg beindulnak a nemzetközi versenyek. A lényeg, hogy mindig készen álljak, ha képbe kerül egy-egy komolyabb kihívás.   

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!