Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Learatta a babérokat

Publikálva: 2020.11.11 Frissítve: 2020.11.10 Vívás – kard

Klubunk kardvívója, Márton Anna hétvégén magabiztos versenyzéssel nyerte a nők Magyar Kupa-fordulóját. Pankát a versenyről, a felkészülésről és a jövőbeli terveiről kérdeztük.

– Milyen volt a Magyar Kupa a te szemszögedből? Hogy ment a vívás?

– Nem ment olyan jól, de ezen nem is lepődtem meg, hiszen március óta nem volt versenyem, de szerencsére ez most elég volt a női mezőnyben. Mire kezdtem bemelegedni, vége lett a napnak, ám elfáradtam így is a versenyhiány miatt. Az elvárásaimnak megfelelő volt a forma, jó érzés volt versenyezni, viszont az országos bajnokságon sokkal jobban szeretnék vívni.

– Mi nem ment úgy, ahogy szeretted volna?

– Fizikálisan sem voltam a topon, illetve kirázódtam a versenyzésből, picit darabos volt a mozgás és nem tudtam olyan könnyedén vívni. Ennek ellenére örültem, hogy nyerni tudtam és jól kezeltem a versenyszituációt, tehát összességében nem mondanám rossz kezdésnek. Haladok afelé, hogy jó formában legyek az igazán fontos viadalokra.

– Örömteli lehetett ennyi idő után újra élesben vívni.

– Abszolút az volt, vártam már, hogy learassam az edzések babérját, és aranyérmet mindig remek begyűjteni, Jól éreztem magam, de tudom, sokat kell edzeni ahhoz, hogy a nemzetközi versenyeken jó eredményeket érjek el.

– Nehéz volt megküzdeni az esélyesség terhével?

– A hazai válogatón minden megmérettetésen aranyéremért megyek, ami motiválni szokott. Ha esélyes vagyok, az arra ösztönöz, hogy ne vegyem félvállról a versenyeket, és ne engedjek ki egy pillanatra sem. Lehetek bármilyen erős, ha nem figyelek oda, magam is meg tudom verni. Azt szoktam érezni, hogy néha tartanak is tőlem a többiek, ami szintén erőt ad.

– Ki ellen volt a legnehezebb dolgod?

– A döntő volt a legizgalmasabb Battai Sugár ellen. Nagyon tehetséges, és ismét bizonyította, hogy van keresnivalója a felnőttek között. Nagyon bízom benne, hogy jó csapatot fogunk alkotni a nemzetközi mezőnyben is. Jó volt ellene vívni végre élesben is, és nagyon örülök neki, hogy feljövőben vannak a fiatalok.

– Mikor lesz a következő verseny?

– Decemberre írták ki az újabb válogatót az országos bajnokság előtt, de ismét bizonytalan a helyzet, tehát nem tudjuk, mikor lesz ténylegesen. Januárra tervezik a nemzetközi versenyeket, reméljük ezeket meg is tartják.

– Az olimpiára gondolsz már?

– Persze, hiszen nagyon közel van, hamar itt lesz. Egyelőre a bizonytalanság picit beárnyalja a terveinket. Egyik napról a másikra tervezünk, de a központi cél az, hogy csúcsformába legyünk nyárra és a kvalifikációs versenyekre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!