Tenisz
Babos Tímea

Leány kosárlabda: két győzelemmel hoztuk le a hétvégét

Publikálva: 2021.02.15 Frissítve: 2021.02.21 Kosárlabda női

A Török Sasmadarak és a Keresztúri SE sem okoztak gondot Molnár Róbert tanítványainak.

MTK Budapest–Török Sasmadarak 47-35 (15-6, 8-9, fb.: 4-4, 8-10, 12-6)

Tüske Petra 11, Schmidt Gréta 4, Vogel-Szente Lívia -, Turbucz Emma 2, Szabó Dorottya 1, Földes Emma 4, Kendelényi Léda 7, Hallgató Abigél 4, Máthé-Mózes Emma 8, Vermes Vanda 1, Virágvölgyi Flóra 5, Moldován Mira –

Keresztúri SE–MTK Budapest 49-55 (7-6, 12-13, fb.: 5-6, 14-14 11-16)

Tüske Petra 4, Schmidt Gréta 7, Vogel-Szente Lívia 11, Turbucz Emma -, Szabó Dorottya -, Földes Emma 6, Kendelényi Léda 11, Hallgató Abigél 11, Máthé-Mózes Emma 3, Vermes Vanda -, Virágvölgyi Flóra 1, Moldován Mira 1

A Gyermek-kupa ötödik fordulójában a Török Sasmadarak ellen kezdtünk. Velük már játszottunk régebben, akkor ők örülhettek a végén. Jól indítottuk a mérkőzést, kemény volt védekezésünk, sok labdát szereztünk, és ezeket pontra váltottunk. A második negyedben kicsit lelassultunk, rengeteg passz ment rossz helyre, ami rendkívül bosszantó, mivel csak kis figyelemre lett volna szükség ezek kiküszöbölésére. A második félidőben nem változott semmi, voltak jobb és rosszabb periódusaink. A végén most mi szereztük meg a győzelmet.

Szünet nélkül következett a következő meccs, melyen fiúkkal játszottunk. Sokkal fizikálisabbak voltak, mint előző ellenfelünk, a mieink kicsit meg is illetődtek. Fej-fej mellett haladtunk az egész mérkőzés alatt, mondhatni izgalmakkal teli volt a négyszer nyolc perc játékidő. Az utolsó másfél percben kétpontos előnyünket meg tudtuk tartani, és hat ponttal megnyertük a találkozót. Kendelényi Léda, Vogel-Szente Lívia és Hallgató Abigél 11-11 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Jó volt látni, hogy tepertünk védekezésben, ez eredményezte a sok szerzett labdát. Voltak hullámvölgyek, de a lányok most túl tudtak lépni ezeken, és két győzelemmel zártuk a vasárnapi napot. Külön öröm, hogy eloszlottak dobott pontjaink, mindenki szerzett kosarat a mérkőzések valamelyikén.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!