Kézilabda
Fekete Bozsana

Kritikus év lesz 2015 (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.29 Frissítve: 2015.01.02 Tenisz

Gálfi Dalma – decemberre – a világranglista 12. helyére jött fel. Bár most a pihenésé, az ünnepé a főszerep, januárban újrakezdi és Ausztráliába utazik. A sportoló német menedzsere fontosnak gondolja a következő évet, hiszen sok minden eldőlhet. Michael J. Dürkkel beszélgettünk.

– Hogy kezdődött a kapcsolata Dalmával?

– Dalma nagyon csinos leány, és ez nagyon fontos tényező az üzleti életben. Az is lényeges, hogy képes – akár a végletekig – harcolni. Ezekre a tulajdonságaira figyeltem fel.

– Valójában mi az ön feladata?

– Folyamatosan tartom a kapcsolatot az édesapjával. Ez kiemelt feladat, hiszen ő mindent tud a leányáráról. Ráadásul Dalmának, sportolóként kevés az ideje az ügyes-bajos dolgok intézésére, ebbe is besegítek. Minden problémás kérdést megbeszélünk, és keressük a legjobb megoldásokat.

– A teniszező pályafutása hasonlít a ház építéséhez. Stabil alapot kell készíteni, majd fel kell húzni. Hányadik emeletnél tartanak?

– Érdekes hasonlat, de ha így kérdezi, akkor nagyjából a harmadik szintnél járunk. Ne feledje, hogy Dalma még csak 16 éves, és óvni, támogatni kell. Ha kanyarok jönnek a pályáján, akkor segítségre lesz szüksége.

– Hogyan választják ki a versenyeket, melyeken elindul?

– Folyamatosan keressük a lehetőségeket, számtalan dolgot mérlegelünk ebben a témában. Ismerjük kvalitásait, de gyakran kíváncsiak vagyunk arra, hogy bizonyos dolgokra képes-e? Mindig arra a versenyre nevezzük, amelyik a legtöbb hozadékkal jár, és itt nem feltétlenül a pénzdíjra gondolok.

– Az utóbbi hetekben ahol elindult, ott nyert. Mit hoztak a konyhára a győzelmek.

– Rengeteg tanulságot és a junior világranglista 12. helyét. Ez optimizmusra adhat okot. Januárban Ausztráliában szerepel, ott sok kérdésre kaphatunk választ.

– Mi lehet a távolabbi cél?

– Fontos lenne, ha még nem hasonlítanák a Williams testvérekhez, hiszen még rendkívül fiatal, de ha visszatérünk az épülettel kapcsolatos hasonlatára, akkor azt remélem, hogy még sokkal több szintet tudunk felhúzni rá. 2015-ben eldőlhet, hogy merre kell haladnunk, kijelölhetjük az irányokat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!