Kézilabda
Koronczai Petra

Krisztiánnak és Rolandnak szurkolhatunk csütörtöktől a prágai Eb-n

Publikálva: 2020.11.18 Frissítve: 2020.11.18 Cselgáncs

Az MTK Budapest cselgáncsszakosztályának két sportolója képviseli a magyar színeket a Prágában csütörtökön kezdődő felnőtt Európa-bajnokságon; a felnőttvilágbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland egyaránt a 90 kilogrammosok között bizonyít.

A budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyhez, a porecsi U23-as és junior Európa-bajnoksághoz hasonlóan a csütörtökön rajtoló cselgáncs Európa-bajnokságot is a jól bevált buborékrendszerben rendezik meg Prágában. Vezetőedzőnk, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor bízik klasszisunk, a világranglista nyolcadik helyezettjének, Tóth Krisztiánnak a jó szereplésében.

– Noha a motivációján meglátszott a tokiói olimpia egyéves halasztása, ezúttal gőzerőre kapcsolt. Edzésről edzésre egyre magasabbra teszi a lécet maga előtt, kőkeményen dolgozik, nagyon oda akarja tenni magát az Eb-n. Persze nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a kilencven kiló nagyon kemény súlycsoport; hat-nyolc olyan dzsúdós van, akik bármikor megverhetik egymást oda-vissza. Ennek ellenére azt remélem, Krisztián éremmel tér haza – nyilatkozik Pánczél Gábor.

Krisztián súlycsoportjában küzd a kategória hazai reménysége, az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland. Mesterünk azt várja tőle, hogy mindent kiadjon magából.

– Rolandnak rutinban van némi lemaradása a legjobbakkal szemben. Sokat veszített ezzel az évvel, hiszen a felnőtt nemzetközi versenyeken és az azokat követő táborokban fejlődhetett volna a legtöbbet, erre azonban szinte egyáltalán nem volt lehetőség az idén. Kemény küzdelmet és tisztes helytállást várok tőle. Képes mérkőzéseket nyerni, de nem lesz egyszerű a dolga.

FELNŐTT EURÓPA-BAJNOKSÁG, PRÁGA
Az MTK Budapest sportolóinak programja
Szombat
90 kg:
Gőz Roland és Tóth Krisztián

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!