Atlétika
Krizsán Xénia

Közel sem ideálisak a körülmények

Publikálva: 2020.09.26 Frissítve: 2020.09.27 Tenisz

Vasárnaptól két teniszezőnkért, Babos Tímeáért és Fucsovics Mártonért szoríthatunk az ezúttal tavasz helyett ősszel megrendezésre kerülő francia Grand Slam-tornán, a Roland Garroson. A harmadik magyar, Balázs Attila mellesleg nem túl jó színben tüntette fel a párizsi körülményeket…

Messze vannak az ideálistól a szállodai feltételek a francia fővárosban, ahol Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila is főtáblás a salakpályás Grand Slam-viadalon.

– A recepción nincsenek felkészülve a játékosok érkezésére, a szobában éppen elfér egy ágy. Egyféle vacsorát kapunk, ami gyerekadag és ehetetlen, reggel ugyanez. Azt is furcsállom, hogy az utcára nem mehetünk ki, de a hotelben simán egy liftben utazhatok olyan külsős emberrel, akiről nem tudom, hogy kicsoda – utalt a francia szervezők felkészületlenségére a Nemzeti Sportnak a világranglista 86. helyén álló Balázs Attila, aki a japán Ucsijama Jaszutakával találkozik az első fordulóban, vasárnap 11:00 órától.

Ugyanekkor lép pályára a legelőkelőbb pozíciót elfoglaló férfi versenyzőnk, Fucsovics Márton (61.) is, aki viszont rögtön nehéz fába vágta a fejszéjét: ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyevvel néz farkasszemet. Az orosz tavaly döntős, idén pedig elődöntős volt a US Openen, a salakpályás GS-tornán azonban korábban még egyszer sem nyert főtáblás meccset.

Fucsovics Márton az egyik kiemelt stadionban, a Suzanne Lenglen pályán vívja majd hétfői első fordulós mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon a negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev ellen. A Roland Garros honlapja szerint a magyar éljátékos és orosz riválisának találkozója a hétfői program utolsó meccse lesz a Suzanne Lenglen pályán, várhatóan 17:00 óra körül.

Ha már az amerikai viadalhoz visszakanyarodtunk, még mindig érthetetlen a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó kizárása. Az egymás oldalán háromszoros világbajnok és háromszoros Grand Slam-győztes páros újult erővel védené meg 2019-es bajnoki címét Párizsban – egyesben Timire (107.) a román Ana Bogdan (93.) vár a főtábla első körében. Junior egyéni US Open- és párosbeli wimbledoni bajnokunk, Gálfi Dalma sajnos vereséget szenvedett a főtábla kapujában, így már csak szerencsés vesztesként folytathatná, amire valljuk be: vajmi kevés az esély.

Az előzetes erőviszonyokat viszont jelentősen felbolygathatja, hogy május-június helyett most rendezik meg a viadalt, hiszen a francia fővárosban érződik az ősz: az elmúlt napokban gyakran esett az eső, ami nyilván az edzéslehetőségeket csökkenti, ha meg száraz volt a salak, a 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet jelentett problémát. Nagy kihívás vár tehát mindenkire, aki valami maradandót alkotna a mindenféle szempontból szokatlannak ígérkező Garroson.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!