Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kováts Fanni nyerte az ifi rúdugrók országos viadalát

Publikálva: 2020.08.23 Frissítve: 2020.08.23 Atlétika

Fedett pályán még „csak” ezüstöt nyert, szabadtéren azonban nem talált legyőzőre fiatal rúdugrónk, Kováts Fanni, aki új egyéni csúccsal nyerte meg a debreceni ifjúsági országos bajnokságot.

Szombaton és vasárnap a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezték meg az országos ifjúsági atlétikai bajnokságot, amelyen öt fiatal ígéretünk vett részt.

Közülük a legjobb eredményt a 2004-es születésű rúdugrónk, Kováts Fanni érte el, aki 3.81 méterrel nyert a GEAC-os Simonváros Zille (3.71) és a PSN Zrt.-s Garamvölgyi Petra előtt (3.31). Ez nem akármilyen egyéni csúcsot jelent: Fanni az ob-t megelőzően 3.70 méteren tartott szabadtéren. Klubunk másik versenyzőjének, Hornácsik Lilinek most nem sikerült olyan jól ez a viadal: 2.81 méteren háromszor hibázott, így hivatalos eredmény nélkül zárta a versenyt. Ami a vasárnapot illeti, még Bathó Gergely állt rajthoz 200 méteren, és 25.25-ös egyéni legjobbat futott, jóllehet, ezzel az idővel is csak nyolcadik lett futamában, nem jutott be a döntőbe.

A fiúk 200 méteres síkfutásának előfutamában Bathó Gergely 25.25-ös egyéni csúccsal nyolcadik lett, így nem jutott döntőbe.

Szombaton három ígéretünk volt érdekelt. Weiner Anna 100 méteres síkfutásban nem került döntőbe, de 13.38 másodperces egyéni csúccsal megnyerte futamát. Bathó Gergely is egyéni rekorddal zárt 400 méteren. Az 54.74 a 16. helyre volt elég. Némethy Szabolcs gerelyhajításban jócskán elmaradt a legjobbjától és a 11. helyen végzett 41.36 méterrel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!