Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: nagy csatában kapott ki a TFSE-MTK Budapest a BEAC otthonában (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.22 Frissítve: 2022.10.22 Kosárlabda női

Kiélezett végjáték után együttesünk egypontos vereséget szenvedett a Gabányi László Sportcsarnokban.

A tabella nyolcadik helyén álló TFSE-MTK Budapest csapata közvetlen riválisához, a hetedik E.ON ELTE-BEAC otthonába látogatott a női NB I/A-csoport alapszakaszának hatodik fordulójában. A mieink oldalán Németh Alma, Theodoreán Alexandra és Baa Dominka továbbra sem állt rendelkezésre a mérkőzés előtt.

Magyar Bianka együttese rajtolt jobban, egy perc 4-0-ra vezettek a lányok, majd a kezdeti lendület alábbhagyott, és az első etap derekán 9-5-re már a házigazdák mentek el a Gabányi László Sportcsarnokban. Pusztai Petra és Khaalia Hillsman révén kiegyenlítettek a kék-fehérek (9-9). A negyed utolsó szakaszát a BEAC uralta, így minimális előnnyel megléptek a második tíz perc rajtjára (15-20). Az ellenfél hasonlóan jól folytatta, míg a mieink továbbra is Pusztai és Hillsman révén igyekeztek tartani a lépést (19-27). Nem sokkal később már tíz felett járt a hátrány (19-30). A következő periódusban állandósulni látszott a különbség (26-37). Az első félidő legvégén sem sikerült jelentősen közelebb jönni, 35-45-ös állásnál jöhetett a nagyszünet.

A fordulást követően Dúl Panka hárompontosa nyitott a második félidőt (38-45), viszont ekkor még nem sikerült stabilan lefaragni a hátrányból (40-49). Tyaunna Marshall középtávolijával csapatunk újból próbálkozott a felzárkózással (47-53), és a harmadik felvonás végére sikerült is szorossá alakítani az állást (54-58), minek köszönhetően abszolút nyitott végjáték elé néztünk. A zárószakaszban a TFSE-MTK átvette az irányítást, Hillsman duplájával – hosszú idő után először – egyenlő volt az állás (58-58), majd Dúl Panka triplájával már a mieink vezettek (58-61). Ugyanakkor a BEAC sem adta meg magát (65-64). Ezt követően fej fej mellett haladva jutottak el a felek az utolsó öt percig (70-69). A végjátékban is percről percre változott a vezető csapat kiléte – két perccel a vége előtt Dúl Panka hármasa után egy ponttal csapatunk állt jobban (77-76). A legvégét sajnos a BEAC bírta jobban idegekkel, a TFSE-MTK Budapest 83-82-re kikapott idegenben. Csapatunk ezzel két győzelemmel és öt vereséggel áll, továbbra is a tabella nyolcadik helyén.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
E.ON ELTE-BEAC–TFSE-MTK Budapest 83-82 (20-15, 25-20, 13-19, 25-28)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!