Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: „Lezárult ez a fejezet, és kerek lett" – Süle Krisztina (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.06.11 Frissítve: 2022.06.11 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest csapatába januárban visszatérő Süle Krisztina ezúttal végérvényesen befejezi karrierjét. Korábbi csapatkapitányunk a wbasket.hu-nak nyilatkozott erről, illetve a terveiről.

Múlt héten tartotta évadzáróját a TFSE-MTK Budapest, mely során az épülőfélben lévő Csörsz utcai csarnok bejárása mellett elköszöntek azoktól a játékosoktól, akik a következő évadban már nem erősítik az élvonalbeli gárda keretét. Így Tóth Tímea és Herman Aliz mellett Süle Krisztinától is, aki visszatérése után a bajnokság második felében segítette a csapatot.

Közel két év kihagyás után Süle januárban tért vissza a TFSE-MTK együtteséhez, és összesen 11 találkozón lépett pályára.

– Alapvetően nagyon pozitív élmény volt a visszatérés, de mint csapat, nincs könnyű tavasz mögöttünk. Talán így tudnám összefoglalni legjobban az érzéseimet. Sérülések, betegségek nehezítették a munkát. Az utolsó pillanatig nyitott volt a rájátszásba kerülés kérdése, miután a Vasastól elszenvedett vereséggel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Amikor viszont a BEAC legyőzésével, az utolsó fordulóban összejött a rájátszás, az nekem is nagy megkönnyebbülést jelentett. Azzal azt a célt, amit a januári visszatérésemkor kitűztünk, hogy a playoff elérésében segítsek a csapatnak, sikerült elérni. Nekem egyébként az év meccse az a tizenkétpontos siker – idézte fel a visszatérését klubunk játékosa a wbasket.hu-nak.

Korábbi csapatkapitányunk a járványhelyzet miatt félbeszakadt évad végén, 2020 tavaszán jelentette be visszavonulását. Az azonban nem adott lehetőséget a méltó befejezésre.

– Ez a mostani a tényleges lezárás – hangsúlyozta Krisztina. – A covidos év végén maradt bennem hiányérzet. Ezzel az idénnyel viszont lezárult ez a fejezet és kerek lett. Most már nem kívánkozok vissza az A-csoportba. Azt kicsit sajnálom, hogy az új csarnokban nem fogok már játszani, de örökös VIP-helyem lesz. Komolyra fordítva szót, nagyon szép létesítmény lesz a Csörsz utcai. Méltó az egyetem hagyományaihoz.

A szakportálnak azt is elmondta Süle Krisztina, hogy nem szakad el a kosárlabdától.

– Az edzői vonalon maradok az Óbudai Kaszásoknál. Idén az U14-es és U16-os csapatot vittem. Remélem, hogy jövőre U18-ban is el tudunk indulni. Akkor mellette az U16-ot készíteném fel, illetve az U14-ben segédedző lennék. A játékot tekintve: december környékén a visszatérésemkor eredetileg a Piros-csoportot terveztük. Én azt a jövőben sem zárom ki, de kevesebb edzéssel csak a játék élvezetéért. Abban biztos vagyok, hogy a játék azért hiányozni fog. Erről még nem döntöttem. Ha akad lehetőség, akkor nem zárom ki.

A kép forrása: tfse.sport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!