Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: vasárnap megkezdi szereplését az MTK-TFSE a Zöld-csoportban

Publikálva: 2022.10.08 Frissítve: 2022.10.08 Kosárlabda női

A hétvégén elrajtolnak – az elmúlt idényhez képest alaposan átszervezett – női amatőr NB I-es bajnokság küzdelmei. A mieink vasárnap délután a Kecskemétet fogadják az első fordulóban. Hegedűs Péter vezetőedzőt kérdeztük a nyitány előtt.

Új lebonyolítás mellett, területi alapon kialakított csoportokkal indul el a másodvonalbeli női kosárlabda-bajnokság 2022-23-as évada. Az MKOSZ nemrégiben ujjászervezte az amatőr NB I-et, és az eddigi két csoport (az erősebb Piros, illetve a gyengébb színvonalat képviselő Zöld) helyett a 28 csapatot három csoportba sorolták be. Az MTK-TFSE együttese a kilenc fős Zöldben kapott helyet, a csoport első két helyezettje jut tovább a rájátszásba.

– A szövetség elsősorban a nagyon hosszú utazások elkerülése miatt döntött az új rendszer mellett, ami alapvetően érthető, viszont így várhatóan lesz egy-két könnyebb meccsünk is – kezdte Hegedűs Péter, együttesünk vezetőedzője. – Nem lehet más a célunk, mint a play-offba kerülés, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen komoly riválisaink lesznek ebben a csatában. A Vasas mindenképpen erős ellenfél, valamint a sok rutinos játékossal felálló Ajka ugyancsak nagy vetélytársunk lehet az élmezőnyben, de persze a többi együttest sem írnám le, ám egyelőre nem ismerjük a végleges játékoskereteket, így nehéz megjósolni a pontos erőviszonyokat. A mi csapatunk abszolút motiváltan várja már a rajtot, a lányok mindent megtesznek majd, hogy végül elcsípjük az első két hely valamelyikét.

Az A-csoportos együttesünkből öten (Burján Laura, Dúl Terka, Király Andrea, Turi Eszter és a jelenleg még a térdsérülésből lábadozó Baa Dominika) szerepelnek majd a másodvonalbeli gárdában.

– Az lesz a legnehezebb és egyben a legfontosabb feladatunk, hogy ne terheljük túl a játékosokat, és ez különösen igaz az első csapatból visszajátszó fiatalokra. Ugyanis az A-csoportban kapott kisebb-nagyobb szerepeik után az NB I/B-ben vezérként számítunk rájuk. Emellett a keret nagyrésze a TF-en tanul, így az egyetemi bajnokságban is pályára lép, valamint októberben a Hepp-kupa is elindul, szóval kifejezetten nehéz feladat elé állít minket a versenynaptár mind önmagában logisztikai, mind edzői szempontból. Nehéz összehozni a közös edzéseket, eközben persze a sérülések elkerülésére is figyelni kell, hiszen nem szeretnénk úgy járni, mint tavaly Baa Dominikával. Összességében fel van adva a lecke a szakmai stábnak, Nagy Dóra szakosztályvezetővel közösen, de igyekszünk mindenhol a lehető legjobban helyt állni.

NŐI AMATŐR NB I, ZÖLD CSOPORT

A csapatok:
Ajka, DEAC, DVTK U23, Kecskeméti KC, MTK-TFSE, Nyíregyházi Kosársuli Szolnoki MÁV Sportegyesület, Vasas Akadémia II., Zsíros Akadémia Kőbánya.

Első forduló:
Október 9., vasárnap
17:00 MTK-TFSE–Kecskeméti KC

AZ MTK-TFSE JÁTÉKOSKERETE:
Baa Dominika, Burján Laura, Dömötör Petra, Dúl Terka, Dr. Gróf Tímea, Herman Aliz, Kenyeres Anett, Király Andrea, Kozma Zoé, Mérész Petra, Munkácsi Adél, Szántó Brigitta, Turi Eszter, Úr Boglárka, Vígh Bernadett

(Fotó: Hegedüs Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!