Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: újra nézők előtt zajlott a forduló

Publikálva: 2022.03.22 Frissítve: 2022.03.22

U12-es kosárlabda-együttesünk mindkét mérkőzését megnyerte.

Hosszú idő telt el azóta, amikor közönség előtt léphettek pályára fiataljaink. Ám most újra nézők előtt rendezték meg az U12-es bajnokság fordulóját, ahol csapatunk két ellenféllel nézett szembe. A játéknapon a Zuglói Sasok és Vasas Bolhák voltak a riválisaink.

Az első találkozót a Zuglói Sasok ellen vívtuk meg. A meccs elején a nagyszámú közönség meg is zavarta lányainkat, ám időkéréskor rendezni tudta a kezdeti zavarodottságot a trénerük. A pályán nagy küzdelem volt a két fél között, ám a végjátékban mieink tudtak pontosabban játszani, aminek megvolt a kellő jutalma, győzelemmel hagyhattuk el a színteret.

A második párharcon a Vasas Bolhák ellen már könnyedebb mérkőzést játszottunk, jó ritmusban folyt a játék, kiválóan támadtunk és keményen, jól helyezkedve védekeztünk. Magabiztos, húszpontos győzelmet arattunk riválisunk felett.

Molnár Róbert vezetőedző a következőképp értékelte a két meccsen látottakat.

‒ Egész map jellemző volt, hogy jó megoldásokat választunk, amiknek köszönhetően hoztuk mindkét mérkőzésünket. Jó volt látni, hogy az edzésen gyakoroltakat éles helyzetekben is megcsinálják a lányok. Voltak hibák, de ma túlsúlyban voltak azok a dolgok, amikkel mérkőzéseket lehet nyerni. Szép passzok, pontos befejezések és kitűnő védekezés jellemezte a mai napot. Jár a dicséret mindenkinek! Köszönjük a szülők bíztatását, a kezdeti zavartság leküzdése után sokat jelentett nekünk.

U12 bajnokság, 6. forduló

Zuglói Sasok–MTK Budapest 52-59 (14-17, 13-14, fb.: 2-4, 18-11, 5-13)

A csapat tagjai: Orosházi Tilda 13, Pataki Gréta 11, Szűcs Adél 9, Belléncs Bori 8, Tüske Petra 6, Kisgyörgy Boróka 4, Kerülő Hanna 4, Verebély Júlia 1, Czégai Panna 1, Tóth Tünde 1, Ullrich Zoé 1, Kovács Fanni. 

MTK Budapest–Vasas Bolhák 50-30 (14-2, 14-13, fb.: 2-1, 14-4, 6-10)

A csapat tagjai: Orosházi Tilda 4, Pataki Gréta 16, Szűcs Adél 3, Belléncs Bori, Tüske Petra 10, Kisgyörgy Boróka 2, Kerülő Hanna 8, Verebély Júlia 2, Czégai Panna 2, Tóth Tünde, Ullrich Zoé, Kovács Fanni 3.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!