Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: véget ért a győzelmi széria – kikapott az TFSE-MTK a BEAC-tól (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.11 Frissítve: 2021.12.11 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 79-69-re vereséget szenvedett az ELTE BEAC Újbuda pályáján.

Az elmúlt hetekben kiváló formát mutató, sorozatban négy meccset nyerő TFSE-MTK Budapest a tabellán a közvetlen mögötte, a hetedik helyen álló ELTE BEAC Újbuda otthonába, a Gabányi László Sportcsarnokba látogatott a 11. fordulóban. A házigazdák az elmúlt két bajnokijukat elbukták, köztük legutóbb az újonc BKG Prima Szigetszentmiklós ellen idegenben, így otthon mindenképpen javítani szerettek volna.

Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a csapatunkkal szemben, azonban a mieink is tartották a lépést a nyitónegyed közepéig (11-10). Majd a következő percekben a BEAC játékosai a hárompontosvonal mögül többször is betaláltak, míg Magyar Bianka tanítványai nem tudták tartani a lépést a támadóhatékonyságban, ezáltal a hazaiak az első negyed végére hét ponttal elléptek (26-19).

Ezt követően együttesünkből Theodorean Alexandra és Baa Dominika kosarai nyitották a második etapot, minek köszönhetően ismételten szoros lett az állás, de nem sikerült három pontnál közelebb jönni. Sőt a BEAC – Merész Beatrix és Barnai Judit vezérletével – ismételten elhúzott, a játékrész derekára már 12-vel vezettek, és bár Jatavia Tapley és Chanise Jenkins pontjaival igyekeztek felzárkózni a lányok, Balogh Judit együttese a nagyszünetre megőrizte az előny nagy részét (45-35).

A fordulást követően továbbra is a tízpontos hátrány ledolgozása volt a csapatunk elsődleges célja, Baa sikeres közelijével, valamint Theodoran triplájával ezt sikerült is a felére lefaragni, ám a másik oldalon Merész és Barnai tarthatalannak bizonyult, emiatt a BEAC visszatornázta a differenciát kétszámjegyűre a zárószakasz rajtjára. 

A végjátékban – az elmúlt időszakban parádés formában játszó, ezúttal 17 pontig jutó – Dúl Panka is beszállt a pontgyártásba, miközben a csapatvédekezés is egyre jobban működőtt, ezáltal a 70-60-as BEAC előny egy 8-0-s futás után villámgyorsan csak két pontosra csökkent két és fél perccel a vége előtt.

Ekkor viszont megint a hazaiak pillanatai következtek, a mieink pedig mindössze egyetlen pontot dobtak a hátralévő időben. Ezzel a TFSE-MTK 79-69-re kikapott a BEAC ellen idegenben.

Magyar Bianka alakulata 5-6-os mérleggel a hetedik helyen áll, a következő játéknapon az NKA Universitas PEAC-hoz utazik.

Női NB I/A-csoport, 11. forduló, Gabányi László Sportcsarnok
ELTE BEAC Újbuda–TFSE-MTK Budapest 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!